Karhuseudun 24H elokuvaleirit saivat kunniaa
Satakunnasta osallistuttiin Suomen ensimmäisille kyläelokuvafestivaaleille neljän elokuvan voimin.Kilpailun anti osoitti sen, että Suomessa osataan tehdä laadukasta dokumenttia ja fiktiivistä tarinankerrontaa elokuvan muodossa niin ammattimaisesti kuin harrastelijavoiminkin. Elokuvissa on tavoitettu kylissä ja maaseudulla asumisen syvin olemus eri ikäisten ihmisten silmin ja monipuolisesti kuvallisia keinoja käyttäen.
Satakuntaan tuli 4 kunniakirjaa Markku Pölösen ja Arvo Hannulan allekirjoittamana, eikä suotta, ainakaan mitä elokuviin ja niiden arvosteluihin tulee.
Ahlaisissa toimii Ahlaste tuupi, nuorten oma mediakavana, joka kehitettiin Karhuseudun tuella 2011-2012 Ahlaisten nuorisoseuran hankkeena. Teknistä apua, ohjausta ja laitteisto projekiin saatiin Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen ja MEKA TV kautta.
AHLASTE UUSI VIERAS
Helmikuussa pidettiin ensin Ahlaste tuupin oma pilottileiri. Käsikirjoitusta hiottiin parina ideailtana ja 24H leirin aikana kuvattiin koko elokuva ja tehtiin elokuvan raakaleikkaus. Editointiin käytettiin sitten vielä hieman enemmän yhteistä aikaa, koska leirin tarkoitus oli myös löytää ne yhteiset oppimismenetelmät, joita tulevissa leireissä nämä Ahlaisten nuoret tulisivat käyttämään.
Elokuva on siis kyläsuunnitelma nuorten näkökulmasta.
Näin arvioi ankara raati elokuvaa kunniakirjan kera;
Oivaltava ja nuoria osallistava tapa tarkastella kylän elämää ja asumisen mahdollisuuksia. Kyläelokvuafestivaaliin sopivaa sisältöä ja inspiroivaa elokuva teon meininkiä.
Erilaista ja erittäin toivottavaa näkökulmaa nuyorten toimesta, kiinnostavaa katseltavaa.
Hyviä ideoita (raketti kulkee naurulla ym.)
Korkeaojan Itseppähän päätit tulla tänne
Korkeaojalla käytiin ensin ideoimassa pari tuntia ja kun elokuva idea löytyi, käsikirjoitusta hieman hiottiin ennen leiriä ja sitten ideoita kehiteltiin löysien raamien mukaisesti. Kyläsuunnitelma kyllä unohtui, mutta viime hetken käsiksen muunnoksilla sekin saatiin mukaan.
Korkeaojalle saapuu muuan kumma kuvausryhmä tekemään mainoskatalogia vuodelle 2018. Miten kylän nuoret esittelevät omaa kyläänsä vieraille ja mitä todella tapahtui? Ahlaste tuupin ja Korkeaojan 24H elokuvaleirin lyhytelokuva.
Ja arviot:
Nuorekkaalla otteella ja pilke silmäkulmassa toteutettu kylän esittely.
Mukava luontomatka, johon on yhdistetty hyvin tarinaa ja tietoa lähialueesta. Kulttuuria, monipuolinen kuvaus kotiseudusta, still-kuvat hyvä idea, samoin kummituskuvaus diskon jälkeen.
Tämä oli kyläsuunnitelma nuorten toiveista.
Ruskilan suuri pelipäivä
Ruskilassa oli isoin leiri 24 osallistujaa 24H leirillä.
Ruskilassa järjestettiin suuri pelipäivä, jossa ratkaistiin kertaheitolla, ovatko pojat paremoia kuin tytöt vai päinvastoin. Ahlaste tuupin ja Ruskilan 24H elokuvaleirin lyhytelokuva.
Ja raati oli taas ankara;
Välillä katsoja saattoi tipahtaa kyydistä, mitkä pelin säännöt olivat. Isolla porukalla on haastavaa tehdä kollektiivista elokuvaa, mutta tärkeintä onkin, että kaikki pääsevät mukaan kokeilemaan.
Monipuolinen ja kekseliäs tapa esitellä lähiympäristöä. Voisi sopia vaikka Pikku Kakkoseen.
Ollut varmasti mukava toteuttaa, kaikki sukupolvet mukana.
Kaasmarkun ullakon neito
Kaasmarkun vanhan koulun ullakolla nukkuu neito, joka herää viiden vuoden välein etsimään, löytyykö hänelle kaveri.
Entäs arviot?
Mainio esimerkki, miten historia herää henkiin ja kulkee lasten mukana kuin kaveri.
Hyvä stoori. Hienosti toteutettu ja näytelty tarina.
Ehjä ja hieno kokonaisuus, jäi kaipaamaan lisää tarinaa Kaasmarkusta.
Herkkä ja kaunis tarina Kaasmarkusta, runoräppi ja romantiikkaakin kotiseutukuvauksen ohella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti