keskiviikko 18. joulukuuta 2013

MEKA TV Jouluallakkajuttu 18.

MEKA TV päätontun muistelmissa vuoden tapahtumista ollaan päästy syyskuun toimintaan.

Syyskuu aloitettiin ympäristökasvatusviikolla, jolloin polkaistiin Ympäristö eläväksi kuvaksi Ruskilan, Kukonharjan, Nakkilan kirkoseudun koulun erityisluokkien sekä Enäjärven koulun kanssa.

Syyskuun ensimmäisen viikon päätteeksi Satakunnan Me Itse alajaosten 3 puheenjohtajaa kävi luovuttamassa Helsingissä YK:n lukutaidon päivänä opetusministeri Krista Kiurulle Sano se selkeämmin -reppu. Samaan reppuun laitettiin myös satakuntalaisten keräämä DVD Me Itse toiminnasta ja kehitysvammaisten omista lyhytelokuvista niille päättäjille, jotka eivät osaa tai eivät muuten vain halua lukea.

Elokuvapaketin ensi-illassa oli tämä Sano se selkosuomeksi.Syyskuun toinen viikko ei ollut sen rauhallisempi. Syksyn kursseja suunniteltiin, Validian Pori elokuvaryhmä aloitti syksyn työt, Ahlaste tuupi toimi ja Kehitysvammaisten Tukiliitto järjesti Porin ja Merikarvian alajaoksille Vertaistuki ja vaikuttamiskoulutuksen.Merikarvialta MEKA TV Mediavaunu huristeli suoraan Leppävirralle, jossa kuvattiin Malikkeen Mönkkärisafari.

Kolmantena viikkona suunniteltiin elokuvapajaa Tuorsniemen koululle, pidettiin Nakkilan Kirkonseudun koulun kuvauspäivä, Huittisissa järjestettiin Kuunnelkaa kehitysvammaisia keskustelutilaisuus, käytiin Piia Nordlingin ja Jaana Nordlundin kanssa luennoitsemassa SAMKin ja DIAKin opiskelijoille kehitysvammaisten kohtaamisesta Satakunnan Museon järjestämällä koulutuspäivällä, Tampereella pistäydyttiin käynnistämässä Malikkeen DVD editointi sekä viikon päätteeksi Eurajoella ja Huittisissa käytiin käynnistämässä kansalaisopistokurssit.Syyskuun lopussa Ympäristö eläväksi kuvaksi -projektin puitteissa oli ediointipajat Enäjärven ja Nakkilan Kirkonseudun kouluilla, Porin sekä Merikarvian sosiaalisen median kurssit alkoivat, jolloin sitten kaikki MEKA TV kansalaisopistokurssit oltiin saatu yhtä lukuunottamatta hyvin käyntiin. Ainoastaa Satakunnan Museon kanssa suunniteltu Kauppamuistot eläviksi kuviksi -hanke ei saanut osallistujia tarpeeksi.

Ja jotta ei Työhuone Impolassa ei olisi turhan hiljaista, samalla viikolla Impolan huusholli muuttui taiteilijakodiksi, jossa kuusi lahjakasta nuorta taiteilijaa yöpyi rakentaakseen Tehonrakentajat -näyttelyä 3H+keittiöön.Kuukauden viimeisenä päivänä rakennettiin sitten vielä Otsolan kansalaisopistoon Validia Pori elokuva. ja kädentaitoryhmien yhteinen näyttely PILKAHDUKSIA.Näin olikin sitten MEKA TV toiminta kääntynyt hiljaisen ja vaikean alkuvuoden jälkeen normaaliuomiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti