sunnuntai 8. joulukuuta 2013

MEKA TV Joulukalenteriluukku 8.

MEKA TV joulukalenterit ovat samalla katsauksia menneeseen vuoteen ja toimii jonkinlaisena vuosiraporttina myös. Mitä siis tapahtui MEKA TV maailmassa tammikuussa 2013?


Tammikuussa 2013 MEKA TV toimintaa vain tipoittain 


Vuosi 2012 oli MEKA TV toiminnan 20 vuotisjuhlavuosi ja vuoden tapahtumat vetivät kyllä takin aika tyhjäksi vuodenvaihteessa.

21. MEKA TV toimintavuosi alkoi rahattomana, tuettomana, toimintaa ei ole kun ohjaaja on palkattomalla pakkolomalla ja vesisateessa. On tässä jotain hyvääkin? Suunta voi varmaan olla vain kohti parempaa? 
FB merkintä 2.1.2013   
Vuosi alkoi aika ankeissa merkeissä. Apurahahakemuksista oli tullut pelkkää lunta tupaa ja vuoden alussa taidettiin seisoa vielä vesisateessakin.

Vuoden pari ensimmäistä viikkoa meni palkattomana vetelehtiessä edellisen syksyn ylityövapaita pois ottaessa, 2012 kesä- ja syyslomaa pitäessä tai muuten vain palkattomia puuhia puuhaillessa.

15.1. tilannekatsaus MEKA TV toiminnan suhteen oli aika lohduton. 2½ kuukaudeksi oli töitä tiedossa ja 9½ kuukautta työttömyyttä ohjaajalle tiedossa, huhtikuun alussa homma oli käymässä kokonaan kannattamattomaksi.

Alkuvuodessa oli tiedossa kansalaisopistotoimintaa Huittisissa, Merikarvialla ja Porissa. Ahlaste tuupin kanssa toiminta jatkuisi ja haussa oli neljän 24H elokuvaleirin järjestäminen. Kehitysvammaisten Palvelusäätiöltä oli tilattu seminaarivideo Muuttamisen aika ja Malikkeen kanssa oli sovittuna muutaman opetus- ja lyhytelokuvan tekeminen.

MEKA TV vuosi tammikuussa alkoi yhden miehen YT-neuvotteluilla, epävarman rahoitusten odottelun kanssa, kahden viikon palkattoman työn (tietokoneremppaa ja verkkolevyn hajoamisesta johtuneen koko verkon uudelleenrakentaminen ym.) ja kahden viikon osa-aikapalkkatyön voimin. Tämä huono työllisyystilanne oli ollut tosin jo puoli vuotta tiedossa, joten kun vuosi 2012 oli ollut kohtuullisen hyvä taloudellisesti, niin edellisen vuoden puskurien avulla tammikuun eteni sitten tipoittain kuitenkin melko kohtuullisesti. 

Vajaatoiminnasta huolimatta MEKA TV toiminnoissa oli tammikuussa mukana 75 tekijää kursseilla ja eri projekteissa, joten aikamoisessa ristiaallokossa tammikuu eteni.

Ainoa näkyvä tilaisuus oli Voimistuvat kylät -seminaari, jossa Ahlaste tuupin nuoret esittelivät toimintaansa ja SEKKin 20 vuotta juhlavuoden suuria haaveita esiteltiin. 

Kuukauden ainoa julkaistu video tuli Ahlaste tuupilta.
Hyvin kuvaavaa alkuvuoden toiminnalle oli tämä kommentti. Töitä olisi ollut kolmelle, mutta palkkaa vain yhdelle puolikkaalle.

Todellinen härkäviikko taas tulossa. 9 ryhmää vauhdissa, työlistassa 88 tekemätöntä tai keskeneräistä työtehtävää, 26 lyhytelokuvan editointi vaiheessa. Taitaa olla yhdelle puolipalkkaiselle ohjaajalle vähän liikaa, mutta mennään homma kerrallaan eteenpäin.
FB-merkintä 28.1.2013

Mitäs muita merkintöjä ohjaajan muistiinpanoissa tammikuussa?


  • Taitaa olla varakkailla ja köyhillä vähän erilaiset realiteetit ja haaveet. Varakkaat suostuvat laskemaan tulotasoaan 2006 vuoden tasolle ja vähävaraisemmat toivovat, että elintaso nousisi 2006 vuoden tasolle. (4.1.2013)
  • Minulta hajosi verkkolevy ja ostin tilalle huippunopean 3 teran kovalevyn. Nyt tiedostojen palauttaminen varmuuskopioista tapahtuu huippunopeasti 16 tunnissa. (8.1.2913)
  • Jihuu! Sain korjattu puoli vuotta rikki olleen vaatehuoneen lampun. Pitäisikö nyt tarttua suurempiin haasteisiin, kun on voittoputkessa vai nautiskella vain loppupäivä siitä, että on vihdoinkin onnistunut jossain tänä vuonna? (12.1.2013)
  • Tänään tarttis päättää alkuelämän 3. isoimmat kaupat ja ehkä loppuelämän suurimmat. Enkä osaa edes päättää, pitäisikö käydä suihkussa vai juoda kahvia ensin. (31.1.2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti