sunnuntai 15. joulukuuta 2013

MEKA TV Jouluallakkajuttu 15.

Kesäkuun jouluallakkamuisteluita


Kesäkuussa alkukuussa pyörät pyörivät Nakkilassa, Huittisissa, Turussa, Porissa, Eurajoella, Siikaisissa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Nokialla ja Ahlaisissa. Alkoi näyttää myös siltä, että syksyksi oli järjestymässä sen verran töitä, että voisi pitää jopa ihan oikean mutta tosin palkattoman kesäloma heinäkuussa. Mitään ei ollut heinäkuuksi tiedossa, joten mitään ei sitten luvattu tehdäkään paitsi lomailla.

Vauhtia siis riitti ja kuukauden tärkein tapahtuma oli Tampereella Valta virtaa tapahtuma, jonne satakunnan Me Itse alajaosporukka teki videon, joka täydensi Piia Nordlingin ja Ari Impolan puheenvuoroja.Lasten ja nuorten kanssa pidettiin vielä yksi 24H leiri Ahlaisissa ja näin se meni.
Tässä vielä muutama merkintä lokikirjasta, miten kesäkuu meni3.6.Puuhaviikko on jo täydessä käynnissä, mutta miten se sitten menee? Viikonloppuna laitettiin työhuone kokonaan uusiks, kun rempattiin sähköjärjestelmiä ja johan toimii, vaikka työhuoneessa ei lähiviikoina juuri ehditä muuta kuin käydä kääntymässä. SEKKissä viritellään MEKA TV työkoneita suoratoistoon Valta virtaa tapahtumaa varten, eilen käytiin kuvaamassa Ruskilan pysäkin kanssa Kokemäenjoen rannoilla ja illalla Huittisten Me Itsen kanssa. Tänään Turussa kuvaamassa, huomenna Porin Me Itse pitää Monituotteessa mediapajapäivän, torstaina on Eurajoen Mediapajapäviä, perjantaina Merikarvian Me Itse koulutuspäivä Siikaisissa, jossa sitten mennään Eppujen konserttiin illalla vähän akkuja lataamaan sillä sitten alkaakin jo toinen vauhtiviikko saman tien.
6.6.Ensi viikon torstaina olisi Valta virtaa konferenssissa Tampereella yksi vuoden tärkeimmistä MEKA TV ensi-ilta. Kuvaukset ovat kutakuinkin puolivälissä, mutta tuttuun tapaan tässä vaiheessa tänään pitää laittaa koko käsikirjoitus uusiks. Uusissa kuvauksissa on tullut esiin sellaisia uusia juttuja kehitysvammaisten oman äänen vaikutusmahdollisuuksista, mitkä vaativat vakavaa uudelleen käsittelyä. Ensin Raumalle, sitten Eurajoelle ja huomenna Porista porukkaa Siikaisiin. Ties vaikka Eppu Normaalikin pääsisi leffaan mukaan. 
Myöhemmin 6.6.Tänään meni yhden elokuvan käsikirjoitus kokonaan uusiksi, mutta eihän tuo mikään ihme ole, kun soppaa hämmentämässä on niin monta kokkia. Elokuvan työnimi ja ideakin meni kokonaan uusiks. Elokuvan nimi on nyt KOHTI VALTAVIRTAA. Elokuvaa tekemässä on ollut nyt 49 kehitysvammaista ihmistä. Editoijalle varmaan tuottaa pientä tuskaa se, että kaikki näiden 49 ihmisen tietotaito ja asiantuntijuus pitäisi tiivistää 10 minuutin lyhytelokuvaksi. Mutta jos tämä ei meiltä käy, niin keneltä sitten?
14.6.Tällainen kommentti heitettiin kansainvälisessä Valta virtaa -konferenssissa Tampereella 13.2013: " Tämän vuoden alusta myös kehitysvammaisilta peritään YLE-veroa - se korvamerkittäköön ja ohjattakoon "esteettömien" ohjelmien tuotantoon vaikkapa MEKA TV:n kautta!"
17.6.Kesän pisin MEKA TyöViikko alkaa kääntyä loppusuoralle. 15 työpäivää takana ja 4 edessä, sitten pieni juhannustauko, viikko aherrusta ja sitten kuukauden kesäloma. Taloustoimistosta ilmoitettiin, että 107 eurolla ei kovin pitkälle pötkitä, joten lienee laskutusten aika, että saadaan kevät purkkiin ja vähän nappulaa kesärientoihinkin. Huomenissa Nokialle Hempankaareen Hempan pumpun musiikkivideota kuvaamaan, muuten tehdäänkin sitten työhuoneella parin kuukauden toimisto- ja editointirästitöitä pois. Onneksi pihalla sataa, ei sitten harmita sisätyöt niin.
28.6.Nyt lähti MEKA TV videokamerat kesälomille, kun saatiin viimeisetkin kuvausnauhat kaapattua elokuun editointiöitä odottamaan. Umpisurkeasta alkuvuoden taloudellisesta tilanteesta ja huonosta työtilanteesta huolimatta noilla videokameroilla alkuvuonna tehtiin 21 lyhytelokuvaa. Ja toinen mokoma odottaa keskeneräisinä editointipöydällä. Kaija Juurekkalan mukaan elokuvan tekeminen viikossa pitää mielen virkeänä. Ilmankos sitä väsyttää, kun ollaan 5 viikkoa jäljessä, 26 viikossa ollaan pystytty tekemään vain 21 elokuvaa.
28.6. myöhemminNyt lähti MEKA TV editointikonekin lomille tässä. Alkuvuoden 22. lyhytelokuva viime vuoden retkestä, jonka kyllä pitäisi saada uusia ilman kameraa. Todellisuus on vain joskus lyhytelokuviakin suurempaa.

30.6.Nyt menee tämä luukku kiinni koko heinäkuuksi. Niin että hyviä kesämaitumia vaan kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti