lauantai 14. joulukuuta 2013

MEKA TV Jouluallakkajuttu N:o 14.

Jouluallakkajutuissa päädymme seuraavaksi muistelemaan MEKA TV toimintaa toukokuussa 2013.

Kansalaisopisto toiminta oli kevään osalta kesälomilla, mutta Ahlaste tuupi lähti 24H kiertueelle Korkeaojalle, Ruskilaan ja Kaasmarkkuun.

Ahlaste tuupin 24H elokuvaleireistähän oli juttua jo aiemmin täällä
VIIS MAINEESTA KUNHAN KUNNIAA TULEE.

Me Itse alueellisen kokeilutoiminnan myötä Me Itse Satakunnan alajaokset ja MEKA TV pystyi nyt toimimaan kehitysvammaisten kanssa kansalaisopistokauden ulkopuolellakin ilman ulkopuolista tukea, koulutuspäiviä järjestettiin Huittisiin ja Eurajoella ja vähän muuallekin.

Ensi-iltoja toukokuussa oli 7.

Kuukauden yksi koskettavimmista ensi-illoista tulee Validia Porin elokuvaryhmältä. TARINAPALLO oli taas uusi hieno kokeilu yhteisö- ja muistitietoelokuvan saralla.
Toinen hieno ensi-ilta oli MEIDÄN TOIMARI. Tämän elokuvan tekemisen ja Me Itse perustamisen yhteydessä Eurajoen elokuvatoiminta on taas voimissaan muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.Toukokuussa MEKA TV toiminta oli taas lähes entisellään vaikean alkuvuoden jälkeen. Toukokuun alussa tuli vielä kerran lunta tupaan apurahahakemuksista, mutta sitten viimeisestä oljenkorresta tuli vihdoin pelastus tulevaa toimintaa ajatellen; Keski-Suomen ELY-keskus myönsi avustuksen YMPÄRISTÖ ELÄVÄKSI KUVAKSI -hankkeeseen ja se käytännössä tiesi sitä, että pystyttäisiin taas keplottelemaan eteenpäin kaikkien muiden konnankujeiden kanssa toukokuun loppuun 2014 jotenkuten.

Nyt lapsille ja nuorille pystyttäisiin MEKA TV toiminnan puitteissa toimimaan muuallakin kuin vain Ahlaste tuupin projektien kanssa.

Mitäs merkintöjä toukokuussa ajankulusta 2013?


10.5.

Tänään tuli vielä yksi kielteinen apurahapäätös. Nyt alkaa olla vitsit todella vähissä tulevan MEKA TV toiminnan kanssa.
11.5.
Jaahas, 27 tunnin työpäivä alkoi. Kerrankin on työpäivässä sen verran mittaa, että luulisi jotain tulostakin tulevat 23 lapsen ja nuoren sekä muutaman aikuisen kanssa Ruskilan 24H elokuvaleirillä.
20.5.
Allakan mukaan todella hiljainen työviikko, MEKA TV ohjaajajlla on pari palkatonta palavaria ja viikonloppuna on Karhuseudun Kaasmarkun lasten ja nuorten 24H elokuvahässäkkäleiri. Yhden miehen YT-neuvottelut jatkuu epätoivoiselta vaikuttavan työnhaun ohessa. Ehkäpä tällä viikolla voisi olla hyvää aikaa päivittää koko MEKA TV "liiketoimintasuunnitelma" uusiks, ettei tarvitsisi ihan kokonaan pillejä pusseihin laittaa.
23.5.
Saatiin nyt sitten 8000,- avustus ympäristöpainotteiseen elokuvakasvatukseen Keski-Suomen ELY-keskukselta. Hankeaika 20.8.2013-31.5.2014.

Päätöksen perustelut;  Avustettava hanke edistää ympäristökasvatusta ja -valistusta sekä valtakunnallisia kestävän kehityksen strategioita. 
29.5.
Vauhtipäivä menossa. Kolme ensi-iltaa viimeistelty ja nyt lähtee ensi-Iltakiertueelle Karhuseudun, Ahlaste tuupin ja MEKA TV 24H elokuvaleiri leffat. 11:45 Korkeaojan ITTSEPÄHÄN PÄÄTIT TULLA TÄNNE, 13:30 Kaasmarkun ULLAKON NEITO ja 17:00 sekä 18:00 Ruskilan SUURI PELIPÄIVÄ. Näiden omien lisäksi mennään illalla SEKKiin juhlistamaan Myrskyhankkeen leffojen ensi-iltoja. Huomenna kiertue jatkuu vielä kahdella esityksellä Ahlaisissa. Pysykää perässä jos pystytte.
29.5.
Nyt on vauhti hiljentynyt 5 ensi-iltatilaisuuden ja 7 lyhytelokuvan ensi-illan jälkeen. Vaikka omia elokuvia oli vain 3 ensi-illassa ja tilaisuuksia 4, päivän saldoksi ihan kohtuullinen, yleisöäkin tavoitettiin parisataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti