tiistai 10. joulukuuta 2013

MEKA TV Joulukalenteriluukku 10.

MEKA TV ryhmätoiminta on tältä vuodelta käytännössä loppunut, vain yksi Ahlaste tuupin 27H elokuvaleiri on vielä tiedossa tänä vuonna.

Tänään on tulossa toimistopäivä, jonka aikana toivottavasti selviää tuo työpöydän nurkalla oleva selvittämättömien papereiden ja laskutusten kaatumaisillaan oleva pino. Samalla vasemmalla kädellä voisi vähän naputella MEKA TV joulukalenteriin toimintakertomusta siitä, mitä tapahtui MEKA TV maailmassa helmikuussa 2013.

Tapahtui helmikuussa 2013


Tahmea puolityöttömän ja puolityöllisyyden epämääräisessä välimaastossa vietetyn tammikuun jälkeen MEKA TV toiminta on palautuu lähes ennalleen.

Helmikuu alkaa räväkästä Ahlaste tuupin 24H pilottileirillä, jossa tuupilaiset tekevät oman kyläsuunnitelmaelokuvan 24 tunnissa. yötäpäivää leirin aikana. Karhuseutu oli tilannut tuupilaisilta leirisarjan, jossa Ahlaisten osaamista tarjottaisiin myös muille kylille ja samalla saataisiin nuorten näköisiä kyläsuunnitelmia näkyviin.
Kuukauden toinen julkaistu juttu tulee Merikarvian ryhmästä, joka teki opetusvideon siitä, miten vanhat videonauhat tulee korjata.


Toimintaa helmikuussa oli Ahlaisissa, Validiassa, Monituotteessa ja Ojantien toimintakeskuksessa Porissa, Merikarvialla ja Huittisissa. Työn alla oli Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Muuttamisen aika. Validian Tarinapallo kuvattiin. Ruskilan pysäkillä pohdittiin uusien lyhytelokuvien tekemistä Kokemäenjoen paikkatieto hankkeeseen. Vaikka varsinaisia palkallisia työtunteja oli edelleen vähän, niin epämääräisiä keskeneräisiä töitä oli niin paljon, että talvilomakin kutistui vain yhden päivän mittaiseksi. keskeneräisten videotöiden lukumäärä työlistassa pysyi sitkeästi 25 paikkeilla, aina kun joku oli saatu valmiiksi, pari uutta oli jo odottamassa.

Merkintöjä helmikuusta 2013


1.2.2013
MEKA TV toimintavuosi on alkanut tahmeasti ja etenee kuin täi tervassa. Tammikuussa oli tuettua toimintaa vain keskinmäärin 2 ja puoli tuntia päivässä ja se on vähän se. Toivottavasti nyt helmikuussa on toisin.
6.2.2013

Päivän puuhat; ensin Validia Pori elokuvaryhmässä Tarinapalloa kokoamaan ja sitten Ahlaste tuupin uusinta leffaa viimeistelemään. Iltapäivän joutotunteina kukaties saadaan pari roikkuvaa työasiaa pois käsistä, tehdään yksi haastattelu MEKA TV toiminnasta ja illalla nuokutaan editointipöydän ääressä.
10.2.2013

Tänään 10.2.2013 MEKA TV toiminta täyttää 21 vuotta. Synttärisankarille onnittelut, elämä on yhtä juhlaa! Aika vaatimattomasti sitä vuonna 1992 aloitettiin.
25.2.2013

Alkuvuosi on mennyt rahoituspäätöksiä odotellessa kuin täit tervassa, tuuliajolla ja käsijarrut päällä. Toimintaa on viety alkuvuonna sammutetuin lyhdyin eteenpäin, mutta tällä viikolla pitäisi ratketa 4 isoa rahoituspäätöstä. 185 mahdollisesti tulevalla elokuvatekijällä ja 21 lyhytelokuvan ideoitsijoilla riittää siis jännitettävää. Ohjaajia tietysti jännittää, että saadaanko toiminnalle jatkoa vai joudutaanko laittamaan pillit pussiin kokonaan.


Helmikuussa päätettiin tutustua myös Windows 8 käyttöjärjestelmään.
Tässä MEKA TV toimintaa sopiva tyypillinen aloitusnäkymä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti