lauantai 21. joulukuuta 2013

MEKA TV Jouluallakkajuttu 21.

Hyvää kansainvälistä Lyhytelokuvapäivää vaan kaikille.
Jokusen lyhytelokuvan ja jutun on KeViKe ja MEKA TV vääntänyt 21 vuoden aikana. Kaikenkaikkiaan julkaisuja juttuja 702 ja tästä kasasta lienee pelkästään tällä vuosituhannella lyhytelokuvia julkaistu 397.

KeViKe julkaisi viime vuosituhannella tasan 100 lyhytelokuvaa ja TV ohjelmaa. TV ohjelmien tuotanton jouduttiin lopettamaan tuen puutteessa 2011, mutta näitäkin ehdittiin tällä vuosituhannella laittamaan tuutista ulos 188 lähinnä paikallistelevisioissa.

Kaikkien aikojen katsotuin ja nähdyin juttu lienee tämä Kiertoajelu Eurassa, jolla lienee maailmassa muuta miljoona katselijaa. On esitetty Suomen televisiossa ja Ranskan kielen Ganal + esitysalueella mm.
YouTubessa nämä lyhytelokuvat eivät ole tavoittaneet lähellekään sellaisia katselijamääriä, mitä aikanaan tavoitettiin esimerkiksi paikallistelevisio kanavilla, mutta jokunen katsoja näillekin YouTube jutuille on jostain löytynyt.

Tilastollisesti eniten katsojia MEKA TV projekteissa ollaan tavoitettu Toinen Suomi projektin tiimoilta, jossa esimerkiksi Kotini Kodisjoki tavoitti yli puoli miljoonaa katsojaa. Isolinnankatukin tavoitti useimman satatuhatta katsojaa. Tässä YLEn projektissa hääräsi kuukauden verran muuan Mauri Kenttä MEKA TV ryhmä. Tässäpä pieni muistutus Mauri Kenttä ryhmän toiminnasta.
Paikallistelevisioiden katsojista ei ole tilastoja, mutta jokusen satatuhatta katsojaa tätäkin kautta tavoitettiin 1995-2011. Varsinkin vuosituhannen vaihteessa MEKA TV:llä oli mitä parhain katseluaika KarhuKanavalla, juuri ennen KarhuKanavan uutisia, jota silloin seurattiin Satakunnassa enemmän kuin MTV uutisia.

YLEn A-tuupissa tavoitettiin aikanaan lähes 200000 katsojaa.

Näihin verrattuina YouTube noin 100000 katselukerran luvut jäävät pieniin siihen verrattuna, että ne ovat saavutetavissa koko maailmassa. Onhan näitä tosin katsottu nyt 109 eri maassa.

Eniten YouTube videoista ollaan katsottu tätä SEKK/MEKA TV tuottamaa juttua.MEKA TV tuottamia juttuja näkyy siis muillakin kanavilla kuin vain omilla, joten kyllä nämäkin katselutilastot sitten vähän kaunistuvat muidenkin kanavien laskuriräpsyjen myötä.


MEKA TV tuottamia ja ohjaamia tilaus- ym. juttuja siis löytyy myös


Ei näitä taida ihan yhdessä Lyhytelokuvapäivässä ehtiä katsomaan, tarvitaan toinen ja useampikin lyhytelokuvapäivä näitä yhteisöelokuvia tutkimaan. Tuosta nyt kumminkin pääsee alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti