maanantai 8. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 8/24

Täällä taas minä, Osku Opas ja MEKA TV jouluallakka ja luukku N:o 8 tällä kertaa. Iltatöiksi nämä allakkapuuhat vetää, sen verran on muita hommia minullakin aamuöisin ja päivisin. Aamuöisin tietysti nukutaan ja päivä pusketaan hommia.Nyt on sitten kehitysvammaisten teemaviikko ohi ja arki alkaa. Tällä kertaa ajattelin tökkiä tikulla silmään ja muistella mitä MEKA TV maailmassa tapahtui tänä armon vuonna tammikuussa 2014.


Editointitilanne on vähän samankaltainen kuin nyt, tammikuun alussa oli 28 editointityötä kesken ja kuun lopussa 27. Nyt keskeneräisiä editointitöitä on 26, joten ei tässä oikein kauheasti edistytty olla vaikka tänä vuonna on julkaistu jo 58 lyhytelokuvaa ja uutta pukkaa kokoajan. Minkäs teet, kun MEKA TV väki on niin tuotteliasta, ettei yksi onneton ohjaajarukka editointien kanssa pysy perässä.


Työvuosi alkoi jälkijunassa Jälkijunassa projektin myötä. Ongelmana oli se, että projekti oli saanut rahoituksen, joka kattoi järkevästi ajatelleen vain 2/5 osaa hankkeen kuluista ja porukat olivat päättäneet joka tapauksessa, että hommeli vedetään läpi. Entäs nyt vuoden lopussa? Hommeli vedettiin 4/5 osan taloudellisella tuella loppuun ja loput vapaaehtoisvoimin. 


Tammikuussa vuosi aloitettiin siten, että toimintatuesta ja tuloista oli selvillä 1/3 osaa. Menot jo tiedettiinkin. Vuosi 2012 oli hyvä vuosi, 2013 tulot ja toimintatuet putosivat 1/3 osaa ja vuosi 2014 näytti lähinnä katastrofilta taloudellisessa mielessä. Vaan eipä silloin tiedetty, että vuosi 2015 se vasta huonolta näyttääkin nyt loppuvuonna 2014 näyttääkin.


Tammikuussa ei paljoa maailmalle tiedotettu MEKA TV toiminnasta.

Täällä muutama surkea blogi tammikuun toiminnasta

Ohjaajan työelämää häiritsi se, että pannuhuoneen lämmitysjärjestelmä sanoi itsensä irti. MEKA TV Impolan työhuone kärsi siis lämmitysongelmista ja rempasta vähän yli kuukauden, joten sekin saattaa osan tammikuun vaikeuksista kertoa.


Tammikuussa alkoivat taas MEKA TV kansalaisopistokurssit jyllätä Jälkijunassa projektin kanssa Eurajoella, Huittisissa, Merikarvialla ja Porissa kahdessa paikassa. 


Tammikuussa julkaistiin 5 lyhytelokuvaa. Mielenkiintoisin ja päivän jouluallakkalyhytelokuva on Ahlaste tuupin LOMAROMANSSI, joka tehtiin joululomalla. 
Lyhärillä osallistuttiin myös valtakunnalliseen Kyläelokuvakilpailuun.Voittoa ja kunniaa ei tullut, mutta mainekaan ei aivan mennyt, sillä varsin hyvät arviot elokuva sai, vai mitä sanotte;


- Hyvä aihevalinta! Erityistunnustus siitä, että nuoria mukana isolla joukolla, rohkeita kuvakulmia ja mielikuvitusta käytetty.

Tuomariston lausunnoista hieman paistaa läpi, että he eivät tienneet, että nuoret olivat tehneet itse asiassa koko jutun, eivätkä olleet vain mukana. Mutta vähät siitä.

Pitäisikö vielä mainita, että 25.1.2014 Satakunnan Taidemuseossa järjestettiin Ihan epäNormaalia vammaisten tapahtumapäivä, jossa MEKA TV oli mukana järjestämässä kehitysvammaisten Elävää kirjastoa, esitti Jälkijunassa elokuvaesitystä nonstop esityksen siellä koko päivän ja tekipä vielä kuvallisen raportinkin mokomasta päivästä.

17.1. oltiin taas Helsingissä, jossa Piia Nordling esiintyi omaksi ja kehitysvammaisten eduksi A-Studiolla Helsingissä ja televisiossa koko kansalle.

Nyt pitää lopettaa, sillä vuorokausi vaihtuu ja seuraavaksi tuleekin allakkaluukku 9. Huomenna illalla varmaan taas joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti