maanantai 22. joulukuuta 2014

Osku Oppaan MEKA TV joulukalenteri 22/24

Osku Opas täällä vaan ja MEKA TV jouluallakan luukku kaksikymmentäkaksi näin iltapalaksi.


Tänä vuonna MEKA TV oli siis tekemässä 60 kpl lyhyt- ja yhteisöelokuvia sekä muita kansalaisjournalistisia jutskia Osku Oppaan laskuopin mukaan yhteensä noin 416 ihmisen kanssa 30 eri tekijäryhmässä. Kehitysvammaisia tekijöitä on ollut mukana remmissa 171, lapsia ja nuoria 139, muita aikuisia 105 sekä 1 kpl virtuaaliolentoa.

Sanomattahan on selvää, että se virtuaaliolento olen minä Osku Opas. Minä olen mukana aina ja joka paikassa, missä vain MEKA TV häärää, siellähän myös minä vähemmän tai enemmän näkymättömänä. 

Muutama leffanpätkä odottaa vielä tekijäänsä, ensi vuodelle siirrettiin suosiolla 23 kpl lyhytelokuvia odottamaan tekijäänsä editointimylyyn tai rahoitusta tekemiseen. 

Alkuvuodesta tulee muutama isohko juttu näkyviin, jotka ovat lähes valmiita tai ainakin alkutekijöissään. Jälkijunassa dokkari kaipaa viimeistelyä ja sopivaa julkaisuajankohtaa, Me Itse vuosikertomus julkaistaan joskus tammikuun puolivälin jälkeen ja Soveltavan alppihiihdon ensi-ilta on Himoksella 25.1.

Alkuvuodesta ensi-iltansa saa myös Kaasmarkun ja Ruskilan paikallistarinat sekä Ruskilan perinnepiirin puhelinmuistelut. Kaunummen esittelyvideosta puuttuu vielä talvikuvat ja sitten sekin alkaa olla loppusuoralla. Yksi Jälkijunassa animaatio odottaa vielä editointivuoroaan työlistalla järjestyksessään 10. sijalla.

Katsotaanpas sitten päivän lyhäriksi Noormarkun tyttöjen ensimmäinen tekele Ahlaste tuupin Karvianjoki hankkeesta. Tuo mainio ryhmä teki jo oman toisen leffansakin, paikallistarinan Pääskyparvesta, jonka vinkkasin jo aiemmin 7. joulukalenteriluukussa.

Tässä tämän ryhmän debyytti Ahlaste tuupin ohjaamana ja avustamana.


Että tällaista tällä kertaa, moro huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti