tiistai 1. huhtikuuta 2014

Aprillia vaan ei ihan sentään

Aloitan taas vaihteeksi MEKA TV työseurannan nyt huhtikuussa, kun varsinkin kaikki on niin epäselvää, niin koitetaan selvistää, missä helkatissa sitä oikein mennään. Nyt on ISO ratas päällä kaikkien ideoiden kanssa, mutta toisaalta ISO jarru myös kaikkien rahoitusten kanssa, joten nyt on hieman niin kuin kohtalo kuukausi, miten tästä selvitään.
Jälkijuna projekti jäi minun kohdalta kesälomille, mutta vuorokauden ensimmäinen työtunti meni kyllä Jälkijunan palkattomiin jälkitöihin. Musiikki ja äänet piti toimittaa editoijalle. 


Samalla pitäisi valmistautua viikon toimistokatkoon, kun tulee 6 päivän työreissu eteen. Laskutuksia ja toimistotöitä jää pakosti tekemättä, mutta pitää priorisoida mitä jaksaa ja mitä ehtii. Ja taas mitä jaksaa.


Kello on nyt siis 0:56 huhtikuun 1. päivänä armon vuonna 2014. Työseurannan ensimmäinen tunti meni siis palkattomaan tuhraamiseen asian kanssa, jonka olin luvannut toimittaa, jotta asiat etenisivät sovitulla tavalla. 


Nyt mietin, menisinkö nukkumaan vai tekisinkö viikon roikkuvia koti- ja toimistotöitä ja laskutuksia vai valmistaudunko 6 päivän kuvauskeikkaan Vuokatissa ja Himoksella nukkumalla. No, koko huominen päivä on matkapäivä noin 10 tuntia, muutama suunnittelupalaveri matkan aikana ja iltakuvauksia on tiedossa, joten lepokin kuulostaa kivalta. Laukut on pakattu, mutta kotiin jäävät ja muut keskeneräiset työt vaivaavat, mitä vielä jaksaisi tehdä pois työpöydältä?


Jos pari asiaa vielä hoitaisi pois työpöydältä? Jos 10 tunnin matkalla vähän saisi jossain välissä torkahtaa ennen seuraavia tositoimia?


Joka tapauksessa hieno työviikko, mutta huono kotiviikko tulossa ja katsotaanko nyt miten tämä menee?Aamuzzzzzz 6:31

Kesäaika tulee ja tappaa, mieluummin kuuntelisin Zappaa... Muutenkaan en oikeasti ole aamuihminen, vaikka työt yleensä aloitankin kukonlaulun aikaan. Juna lähtee Porista 7:10 ja herätys on sen mukainen, mutta jo toinen aamu näin talviaikaan herättynä kellon mukaan kello 6 merkitsee nyt kesäaikaan heräämistä tuntia aikaisemmin. 41 minuuttia junan lähtöön Tampereelle. En jaksanut sitten yöllä tehdä tarvittavia töitä, joten mukaan vain ylimääräiseksi painolastiksi nippu keskeneräisiä töitä. Toivottavasti jostain matkan varrelta löytyy tulostin, muuten pitäisi pärjätä.


Oikeassa junassa 7:17

Jestas sentään, olipa aamu. Koko maaliskuun kun on saanut mennä Jälkijunassa oman aikataulun mukaan kuukauden, niin oikeaan junaan ajoissa ehtiminen oli työn takana. Pahuksen kesäaika ei auta yhtään, jo toinen peräkkäinen aamukuusiaamuviisitalviaikaan mitattuna ilman päikkäreitä tulee ja tappaa ilman Zappaa. Mutta nyt matka ensin Tampereelle on hyvässä mallissa. Vuokatti vaviskoon odotuksesta.

7:48

Junassa työskenteleminen tietokoneen kanssa varsinkin Pirkanmaalla on varsin tuskallista. Vielä ollaan Satakunnan puolella ja junanverkkoyhteys tuntuu toimivan. 40 minuuttia on mennyt junassa lähinnä ihmetellessä, mitä ihmettä sitä oikein osaa tehdä, aamukahvit sentään on tullut juotua sekä kotona että täällä junassa.

Junaverkko siis toimii jotenkuten tietokoneella, tulee sekin testattua. Olisin kokeillut verkon toimivuutta myös tabletilla, mutta mokoma vehje oli taas purkanut kaiken virran koneesta päivittäessään herra ties mitä. Jos tuskailen aina Microsoftin ja varsinkin Adoben päivityksiä, niin Linux ja Android vasta kamalia ovatkin. Tuo jatkuva ja loputon Androidin päivitysvimma tyhjentää tabletin akun kokolailla hetkessä joinakin päivinä, kuten eilen ja tänään.

Vammala jäi juuri taakse ja kello on nyt 8:00. Tampereelle noin 50 minuuttia.

VUOKATTIIN

Tänne ollaan nyt siis matkalla kuvaamaan tätä tapahtumaa;


Lumella-perheloma, Vuokatti

Aika: 01.04.2014 - 04.04.2014
Lumella –perheloma on tarkoitettu pienten vaikeavammaisten lasten ja koululaisten perheille. Loman aikana liikutaan yhdessä koko perheen voimin  muun muassa lasketellen, hiihtäen ja pulkkamäessä  laskien. Tavoitteena on virkistävä loma, jossa jokaiselle lapselle etsitään oma ratkaisu liikkumiseen, saada voimaa vertaisryhmästä ja antaa ideoita perheen arkiliikkumiseen.
Tästä tapahtumasta on siis tarkoitus tehdä lyhytelokuva Malikkeen koulutuskäyttöön. Haastavin juttu tällä reissulla on kuvata koiravaljakkoretki metsässä, uusi kokemus ja juttu sekin.


9:31 

Tampere jäi taakse ja tässä edetään nyt kohti itää kahden Antin seurassa. Toinen Antti ajaa autoa ja se toinen on uusin matkatoimistotietokoneeni, jonka nimi on myös Antti. Jämsästä napataan Susanna kyytiin.

Juna Porista oli muuten 3 minuuttia etuajassa. Ei siis tultu jälkijunassa tälläkään kertaa Satakunnasta päin muualle Suomeen.


12:23 Kuopion lähellä

Lounastauko odottaa. Laiskana ei olla matkusteltu vaan kahden kuvauskeikan suunnitelmat ja käsikirjoitukset tehty ja yhtä uutta kurssia ja toimintamallia kehitelty. Muutama muukin työasia on vasemmalla kädellä saatu hoidetuksi.


Vuokatissa 17:22

Vuokattiin on nyt kotiuduttu ja editointimasiina laitettu toimintakuntoon. Sitten syömään ja tutustumaan tuleviin elokuvatähtiin.

Hotellin kello näyttää olevan vielä talviajassa ja minä vähän kesäterässä pitkän päivämatkan jälkeen. Tästä tämä lähtee.

19:12

Miten sitä tällainen nälkätaiteilija taas tottuu siihen, että on aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala samana päivänä ja vielä koko viikon ajan.

Kuvattavat perheet tulivat tutuiksi ja hyvältä näyttää. Nyt pieni kävelylenkki huomisille kuvauspaikoille, sitten sauna lämpeämään ja editointimasiina päälle, jotain pientä tuottavaa työtä voisi vielä vähän koittaa tehdä. Ehkä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti