perjantai 7. joulukuuta 2012

7. MEKA TV joulukalenteriluukku

Kehitysvammaisten teemaviikko tuli ja meni. Mikä on MEKA TV saldo viikolta?

1. päivänä
oli suunnitelmissa osallistua Huittisissa karaoketanssien yhteydessä Myötätuulen viestin kanssa, mutta sitten ei vain rahkeet kestäneet, piti perua osallistuminen. Huittisissa piti olla erityisryhmien tukiasumisvideon ensi-ilta, mutta elokuva oli sen verran pahasti kesken, että ensi-iltaa siirrettiin suosilla 13.4.2013 kansalaisopiston näyttelyn yhteyteen. Karaoketansseissa oli silti kuulemma huisin hauskaa ilman elokuvan ensi-iltaa ja Myötätuulen viestiäkin, ja sehän on pääasia, tuo terveellinen hauskanpito.


Huittisten seudun kansalaisopistolle myönnetään jälkitoimituksella Myötätuulen viesti Diplomi 2012 syystä että opiston kautta syntynyt erityisryhmien elokuvapiiri on ainoa uusi myötätuulinen viesti erityisryhmien elokuvatoiminnalle Satakunnassa kahteen vuoteen.

2. päivänä
istuttiin kohtuullisen tiukasti editointipöydän ääressä tulevan viikon ensi-iltojen kanssa.


3. päivänä
Merikarvian Me Itse kävi heittämässä HAITTAA SE -elokuvapaketin Merikarvian koululaisille. Paketin näki 220 oppilasta ja ensi-illassa oli ME ITSE MERIKARVIA. 


Merikarvian kansalaisopistolle myönnettiin myös Myötätuulen viestin Diplomi syystä että opiston on huomioinut kehitysvammaisten elokuvakulttuuria sellaisella esimerkillä jo 19. vuotta peräkkäin, josta koko maailman olisi otettava opikseen.

4.päivänä
olikin sitten toinen vuoden MEKA TV tapahtumista, IHMISEN OIKEA IKÄ -elokuvaseminaari Porissa.

Myötätuulen viesti Diplomi myönnettiin Porin seudun kansalaisopistolle, Satakunnan taidetoimikunnalle ja  Satakunnan Elävänkuvan keskukselle erityisryhmien elokuvatoiminnan huomioimisesta ja tukemisesta sellaisilla esimerkeillä, josta koko maailman olisi otettava opikseen. 

5. päivänä
suunnitelmissa oli järjestää toimintapäivä Eurajoella, mutta tämä oli toinen suunnitelma, mihin ei vain millään rahkeet riittäneet. Laakereilla ei silti levätty, vaan käytiin heittämässä ensi-ilta Porin yliopistokeskuksessa teemaviikon kunniaksi.

6. päivänä
juhlittiin itsenäisyyttä ja itsepäisyyttä kukin omilla tahoillaan.


7. päivänä
siivottiin viikon roippeita ja levättiin.VIIKON SALDO

Hyvää
- osallistujamäärä, yhteensä noin 350 osallistujaa tavoitettiin viikon aikana tapahtumissa
- 4 ensi-iltaa ja yksi DVD julkaistiin
- varsinaisten tapahtumien aikataulut ja järjestelyt tapahtumiahetkellä olivat kaikki onnistuneita ja toimivia
- talkooväen ja taustatuen tuki käytännön järjestelyissä
- Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Me Itsen osallistuminen sekä tiedottaminen valtakunnallisesti oli upeaa

Kehittämisen varaa
- paikallisen ja alueellisen tiedotusvälineiden puuttuminen ja tiedottamattomuus, tietääksemme vain Merikarvian lehti huomio tapahtumat
- ennakkojärjestelyt liian harvojen käsissä, syksy oli ainakin yhdelle ohjaajelle turhan raskas
- pieni budjetti viikon tapahtumiin 700,-, joka sitten lopulta jäi vielä jopa 160,- miinuksen puolelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti