lauantai 1. joulukuuta 2012

1. MEKA TV joulukalenteriluukku

Ensimmäistä kertaa KeViKe kirjasi joulukalenteri nettiin 1996 ja täältä aina melkein joka vuosi onkin sitten ollut nähtävillä jonkinlainen KeViKe/MEKA TV joulukalenteri ja vuosirapsa kirjattuna 24 pieneen luukkuun koko mailman ihmeteltäväksi. Tänä vuonna MEKA TV joulukalenteri kirjataan tänne, Rummunlyönneiksi Satakunnasta.

Vuoden 1996 joulukalenterissa oli lainattuja sitaatteja, jotka tavalla tai toisella liittyivät KeViKen silloiseen toimintaan. Ensimmäinen lainaus oli Kurt Vonnegutin kirjasta, jossa yksi mieleenpainuva ja kuvaava bokononisten ajatus oli että "Yllätykset ovat jumalan tanssitunteja".


Joulukuun 1 päivänä armon vuonna 2012 - ei mitään uutta joulun alla

Vanhoja joulukalentereita selatessa huomaa miten toistensa kaltaisia vuodet pahimmillaan voivat olla. Tanssitunnit ja varsinkin mukavat tanssitunnit ovat monesti vähissä tähän aikaan vuodesta. Yleensä toiminta on hyvän toimintavuoden jälkeen katkolla, rahat on käytetty viimeiseen penniin ja 2002 jälkeen viimeiseen senttiin, eikä tulevasta ole mitään varmuutta joitakin pilkahduksia lukuunottamatta. Joka vuosi tähän aikaan on sellainen olo, että jos tästä loppuvuoden työsumasta jotenkin selviää, eikä uutta toimivaa rahoitusta toiminnalle löydy, niin olkoon siinä tämä, pillit pussiin vaan.

Tällä hetkellä ensi vuodeksi on varmasti sovittu 4 kansalaisopistokurssia ja Malike tuotantoa pariksi viikoksi pitkin vuotta. Vaikka ilmassa on kaikennäköistä lupaavaa, niin varmaa faktaa on vain se, että tällä hetkellä on tiedossa 11 työtöntä ja tuetonta kuukautta MEKA TV ohjauksella.


Tammikuun alussa 2012

Alkuvuonna oli valoa poikkeuksellisen ja kohtuullisen mukavasti näkyvillä. Kaikkein mukavimmalta leivän venyttämisen suhteen tuntui Satakunnan taidetoimikunnan kahden kuukauden työskentelyavustus, jonka turvin pystyttiin levittämään MEKA TV toimintaa vuoden aikana koko vuoden ajaksi. Alunperin oltiin suunniteltu, että työskentelyaika olisi kesällä, mutta silloin jo näkyi loppuvuoden heikot työllisyysnäkymät, joten pidettiin pieni kesäloma ja käytetään loppu työskentelyaika nyt luppuvuonna. Palkalliset työt loppuvat 4.12. ja on tulossa 5 viikon jakso, jolloin ei ole kuin 3 palkallista toimintapäivää tiedossa. Taidetoimikunnan tuki tulee siis tähän tarpeeseen kokolailla merkittävästi käytetyksi.

Vuoden vaihteessa vauhtia alkuvuodelle antoi Ahlaste tuupi, tuo mainio ja tuottelias nuorten mediaprojekti. Vuoden ensimmäinen julkaisu oli tuupin Tallielämää, joka vihdoin monen kuukauden vitkuttelun jälkeen saatiin viimeisteltyä julkaisukuntoon. Tallielämästä onkin tullut tuupin katsotuin lyhytelokuva.
Hyvällä syyllä Ahlaisten nuorisoseuran Ahlaste tuupia voisi sanoa vuoden MEKA TV hankkeeksi jo siitäkin syystä, että toiminta jatkuu, vaikka projekti loppuikin. Lisää tällaisia onnistumisia, kiitos.Jos ette ole vielä käyneet tykkäämässä tai ihmettelemässä tuupia, tänään on hyvä päivä tutustua paremmin Ahlaste tuupiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti