maanantai 7. toukokuuta 2012

Työpöydän kääntöpuoli

Tuli sitten pidettyä kaksi perättäistä vapaapäivää. Juuri viikko sitten oli sellainen toinen vapaapäiväputki. Tähän voisi jopa tottua. 


Katsoin juuri työallakasta, että minulla on ollut tänä vuonna 5 kertaa kaksi kokonaista vapaapäivää peräkkäin putkeen. Tämä on näitä sirpaletyön kirouksia, vaikka työpäivät eivät ole aina pitkiä, eipä ole paljon ihan kokonaisia vapaapäiviäkään. Sitä vaan tulee tällaiselle tuntityöläiselle aina palkatonta pakkotyötä koko mokoma, akkuja pitää ladata, laitteita huoltaa, talvella tapahtunut tietokonerikko aiheutti minulle noin kahden viikon ylimääräisen palkattoman työrupeaman ja työsuman, mitä en ole pystynyt purkamaan tässä muiden kevätkiireiden aikana.


Nyt on vaan se ongelma tässä edessä, että kun piti pari vapaata, ei pääse taas oikein millään päivän töihin kiinni. Pitäisi olla palkallinen työpäivä ja saada tilaustöitä pois käsistä, mutta nyt huomaan istuneeni työpöydän ääressä neljä tuntia, enkä ole saanut mitään oleennaista tehtyä. Pitänee ryhdistäytyä. Jahka saan nämä sanat vuodatettua pois päästäni.


Minun työpöydälläni on nyt kaksi kääntöpuolta. Toinen puoli työpöytääni on varattu Rummunlyönneille. Entäs se toinen puoli?


Editointipöydällä lojuu nyt 22 enemmän tai vähemmän keskeneräistä tai aloittamatonta editointityötä, jotka pitää toimittaa tilaajille toukokuun aikana. 14 näistä on ok, ne tuovat minulle leipää pöytään viikoksi. Muita palkallisia töitä on tiedossa toinen viikko. Ja kun rummunlyöntejä työllistää toukokuussa kaksi viikkoa, niin pitäisi päästä sellaiseen kohtuulliseen 40 tunnin työviikkoon kiinni ja voi pitää jopa pari päivää viikossa vapaatakin. Harvinaista herkkua pätkä- ja sirpaletyöläiselle nuo kokonaiset työpäivät ja peräkkäiset vapaapäivät.


Työpöydän kääntöpuolet ovat siis ok ja pystyn pitämään ne erillään järjestyksessä jotenkuten.


Ongelmia ja harmaita hiuksia aiheuttaa tuo työpöydän reuna- ja syrjäpuoli. Editointitöistä 8 on sellaisia sekalaisia palkattomia yleishyödyllisiä töitä, jotka olen luvannut, että jollakin tapaa ne tulevat joko minun tai SEKKin kautta hoidettua. Myös sekalaiset palkattomat luottamustehtävät tekevät olon sellaiseksi, ettei oikein osaa välillä muuta kuin tuhnuttaa työpöydän reunoilla pääsemättä mihinkään kunnolliseen tehtävään kiinni.


Mutta nyt loppukoon tuhnutus ja kääntyköön työpöytä nyt näille tämän päivän palkallisille töille hops.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti