lauantai 5. toukokuuta 2012

Lokimerkintöjä 2.-4.5.2012

Kolme päivää Rummunlyöntejä takana taidetoimikunnan tuella. Yhtenä kovana henkilökohtaisena tavoitteena on rauhoittaa oma työelämääni ja hankkia työn lomaan vähän omaakin elämää. Viimeiset puolitoista vuotta ovat menneet MEKA TV sirpale- ja pätkätöiden kanssa sellaista matalalentoa, että on pakko hengähtää ja hidastaa maailmanmenoa. Vaikka tiedän, että minulla riittää jonkinlaisia töitä nyt 2013 huhtikuuhun, pitää taas alkaa takavasemmalta miettiä sitä, mitä tässä isona oikein tekee.


SEKKin ja MEKA TV kannalta taas kovana tavoiteena on se, että saan 20 vuoden KeViKe/MEKA TV arkistot järkevöitettyä ja digitalisoitua käsiteltävään kokoon. Eli kaatopaikalle, kierrätykseen ja saunan pesään lähtee nyt paljon tavaraa.


Eli jos joku tietää että arkistoissani on jotain itselleen tärkeää säilytettävää, ilmoittakoon sen minulle heti, tämän kesän arkistointisiivouksen jälkeen se saattaa olla myöhäistä. 


2.5.2012 HELSINKI

1. Rummunlyöntipäivänä hyppäsin SEKKin Ykin ja nuorten kyytiin matkalle kohti Helsinkiä. Taiteilijaelämäni tämän vuoden 1. työpäivä alkoi siis kohtuullisen aikaisin 5:30.


Matkalla sain tehtyä 4 kuukauden työsuunnitelmat ja hahmoteltua pääkohdat omaan 20 vuoden työjatkumooni.


SEKKin väki lähti omaan ministeritason palaveriin ja minä sain pitää muutaman tärkeän vapaatunnin Helsingin vilinässä.


" Voisi kuvitella, että kiireisen työntäytteisen kevään jälkeen olisi mukava rauhoittua metsässä tai hiljaisessa luonnossa. Täytyy kyllä tunnustaa, että kyllä täällä Töölönlahden rannalla ja Helsingin kaduillakin rauhoittuu kummasti, kun katselee miten kiire muilla on ja minulla ei, ei nyt. "
Oma syyni olla Helsingissä oli SEKKin Yhdistyssstrategia 2020 -klinikkatapaaminen Diges Oy:ssa. Jos tapaamisesta ei mitään muuta hyötyä tule, niin palaverin aikana kyllä kummasti jäsentyi se hieno työ itsellenikin, mitä SEKKissä tehdään. Oma 20 vuoden projektijatkumokin sai uudenlaisia ulottuvuuksia ja uskoa siihen, että kyllä tässä nyt sentään jotain pientä ollaan saatu aikaan vuosien mittaan.


Kotimatkalla oli mietintämyssy löysästi pään päällä. Kotiin tullessa olin kyllä niin väsynyt, että oli vielä 21:00 jälkeen otettava pienet iltatorkut, että jaksaisin päästä käsiksi päivän toiseen tehtävääni.


22:30 alkoi editointikone jauhaa seuraavan päivän ensi-iltoja esityskuntoon.


3.5.2012 RUMMUNLYÖNTEJÄ ENSI-ILLOISSA

Torstai aamuna 2:30 oli KEVÄTPÄIVÄN RIEHA esityskunnossa editointipöydällä. Sitten pieni lepohetki omassa sängyssä ja 6:00 alkoi päivän toisen ensi-illan editointi ja viimeistely. Sopivasti tuntia ennen ensi-iltaa olikin kaikki esityskunnossa.


Ensi-illassa Otsolan kansalaisopiston näyttelyn yhteydessä oli tupa täynnä, 40 katsojaa. Puheita pidettiin, kahvit juotiin ja keskusteltiin elokuvien merkityksistä.


Jos eilisessä strategia-keskustelussa vähän tuotiin esille se, että pitäisi miettiä vähän kohderyhmiä järkevämmiksi, niin tämän tilaisuus toi kyllä minulle hyvän olon tunteen siitä, että kohderyhmiä ei ole, vaan hommia tehdään kaikkien kanssa, mihin vain resurssit riittävät.


MEKA TV toiminnalle tämän päivän tärkeimmät kohderyhmät olivat siis

  • liikuntavammaiset 
  • seniorit
  • 80-96 vuotiaat aikuisopiskelijat

Validia Pori elokuvaryhmän NAISTENPÄIVÄ
Ruskakodin elokuvapiirin KEVÄTPÄIVÄN RIEHA
Näistä kohderyhmistä en kyllä haluaisi luopua.

4.5.2012 PÖLYNPYYHINTÄÄ RUMMUNKALVOILTA

Vuorokauden vaihtuessa molemmin puolin vielä viimeistelin uusimmat leffat YouTube kuntoon.

Perjantain minun piti pyhittää taas oikealle palkkatyölle, mutta en saanut tarvittavia tietoja ajoissa, joten Rummunlyöntien piikkiin meni tämäkin päivä. Ja hyvä niin. Sain herätä ilman kellonsoittoa ja tehdä asioita siinä järjestyksessä hyvällä omallatunnolla ja varmalla tiedolla siitä, ettei hommat tekemällä lopu.

Vaikka tehtävänä piti olla työtilan raivaaminen Rummunlyöntejä varten, siivoukseni ja järjestelyni taisivat vain lisätä kaaosta. Mutta hyvä näin. Kolme päivää Rummunlyöntejä takana ja 40 vielä edessä.

Ja mikä parasta, edessä on myös vapaa viikonloppu yhtä tunnin pikkuhommaa lukuunottamatta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti