tiistai 1. toukokuuta 2012

Oi ihana toukokuu

Tästä alkaa minun 4 kuukauden tutkimusmatka MEKA TV arkistojen syövereihin Satakunnan taidetoimikunnan tuella puolipäivätyönä. Seuraavan 4 kuukauden aikana minulle tuo muutama pikkuprojekti leivän päälle makkaraa ja isona projektina on saada tällä työjärjestelyllä sen verran tilaa itselleni, että voisin pitää jopa kesälomaakin jossain välissä. Mielestäni työtätekevälle ihmisille pitää suoda kesäloma vähintään joka toinen vuosi. Viime vuonna ei lomaa tällaisella pätkätyöläisellä ollut varaa pitää, ehkä nyt tällä järjestyllä on.


RUMMUNLYÖNTEJÄ SATAKUNNASTA


Hankkeen tarkoituksena on tutkia KeViKe/MEKA TV arkistoja ja koostaa ne selkeämmin jäsennettäviksi aikakirjoiksi elokuvanäytteineen julkisesti nähtäväksi 20 vuotisen toiminnan kunniaksi. Historiikin kokoamisen keskeisenä tavoitteena on rummuttaa toiminnalla saavutetuja ja saatavia tuloksia, jotta näitä vain yksinkertaisesti voisi hyödyntää paremmin.


Käytännössä on tarkoitus järjestää tärkeimmät osat MEKA TV mittavista arkistosta esille tuotavaan muotoon; digitalisoida pilalle meneviä 1990 luvun master-nauhoja, tehdä tiivistelmäjulkaisuja ja päivittää historiikkia toiminnasta vuosi vuodelta luettavaan ja katseltavaan muotoon. Arkistoista löytyy myös ennen julkaisemattomia pieniä dokumentteja, jotka täydentäisivät hanketta.


Tällä hetkellä MEKA TV arkistot makaavat pölyä keräämässä SEKKin vintissä ja omassa varastohuoneessa, joista kukaan ei löydä mitään ennenkuin arkistot järjestetään ja siivotaan. 


MEKA TV arkistoissa on noin 600 elokuvan tai TV ohjelman taustatietoja, joista avautuu iso näkymä satakuntalaiseen kulttuurielämään vuosituhannen vaihteessa. MEKA TV arkistojen järjestelytyön haastavuutta lisää  se, että kaikki kuvausnauhat ovat vielä olemassa ja suuri osa projekteissa tapahtuneista sattumista ja osumista tietoa löytyy vain minun päästäni. Nämä kokemuksellisen tietotaidon tulokset haluaisin nyt järjestää tuleville sukupolville oppimateriaaliksi, paremmin löydettäviksi ja saavutettavaksi.


Tästä tämä arkistoseikkailu sitten lähtee.
Linkkejä tiedon lähteille

MEKA TV
MEKA TV 20 VUOTTA
KeViKe 1992-1999
MEKA TV 2000-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti