perjantai 31. tammikuuta 2014

Jälkijunassa editointia 2/27

Eilen päätin tehdä lyhytelokuvan päivässä valmiiksi, jotta saisin 27 keskeneräistä editointityötä pois päiväjärjestyksestä. Ahersin aamulla kokonaista 15 minuuttia ja sain vihdoin valmiiksi lyhärin: Haastattelussa Sanna Sepponen.


Eipä tuon 15 minuutin työhön sitten tarvittukaan kuin kuukauden kypsyttelyaika, jotta homma tuli lopulta tehtyä valmiiksi. Editointiähky tekee joskus elämästä vaivalloista.

Juttu on tilaustyö netti-Leijaan 7.9.2013 YK:n lukutaidon päivän tapahtumista. Juttuja piti 3 kpl, mutta näitä tuleekin 4 kpl. Haastattelu Sanna Sepposesta, Sano se sellkeämmin -repun luovuttaminen opetusministeri Krista Kiurulle, Leija lehden palkinto sekä kooste koko päivästä näkevät päivänvalon sitten joskus netti-Leijassa.

Päivän editointityön on kuvannut Jari Nordström, Piia Nordling oli toimittajana ja Jasmin Blomander äänitti haastattelun. Haastattelu sinänsä oli aika simppeli juttu, mutta kuvituskuvien kuvaamiseen tarvittiin Jarin apua Helsingissä, meidän satakuntalaisten aika ja resurssit eivät tähän riittäneet. Tällaisella yhteistyökuviolla saatiin sitten tämä juttu valmiiksi.

Tänään SEKKissä Piia Nordling opettelee editointia ja tuossa vieressä on tulossa Me Itse uutisjuttua Ihan epäNormaalia tapahtumasta. Minun siis ei tarvitse tänään editoida tuon enempää, joten saan keskittyä digitaalisiin toimistojuttuihin, joita näitäkin on keskeneräisenä muutama kymmenen. Pahasti jälkijunassa kulkee siis myös MEKA TV Office.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti