torstai 6. lokakuuta 2016

MEKA TV toimintasuunnitelma 2017

Tässäpä teille pikaisesti väsätty toimintasuunnitelma,
jonka piti tässä 
ruokatunnilla tähän hätään tehdä SEKKille.

Tältä siis näyttää ensi vuosi.
Ei enää puutu kuin 95% rahoituksesta.
Loput 5% alkaa olla jo järjestyksessä.

2017


Vuonna 2017 MEKA TV toiminnalla on monta merkkipaalua. KeViKe ja MEKA TV täyttää 25 vuotta. Samoin Myötätuulen viesti täyttää 25 vuotta ja valtakunnallista erityisryhmien elokuvaseminaari järjestetään nyt 10 kertaa. Näitä merkkipaaluja juhlistetaan työn ohessa Suomi 100 juhlavuotena yhdessä.

Koko vuoden toiminta Satakunnassa keskittyy tavalla tai toisella Suomi 100 vuotisjuhlavuoden SEKKin 100 satakuntalaista elokuvaa -hankkeeseen. MEKA TV on mukana toteuttamassa hanketta erityisryhmien, lasten ja nuorten sekä muistipiirien kanssa.

MEKA TV toimii taustatukena viidessä eri Me Itse paikallisryhmässä ja alueellisessa toimintaverkossa. Kaikki alueen ryhmät tuottavat Me Itse koulutus- ja vaikuttamiskäyttöön lyhytelokuvia, opetusvideoita ja muuta sosiaalista mediaa.

Omana vammaisten hankkeena toteutetaan Myötätuulen viesti 2017 Satakunnassa sekä yhdessä Me Itse ry:n kanssa Etelä-Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa, sillä viestistä on tulossa valtakunnallinen tempaus ja tapahtuma tulevina vuosina.

Varsinaista perustoimintaa eikä -rahoitusta ei ole. Kevät- ja syyskaudella MEKA TV toimii viidessä eri Satakunnan kansalaisopistossa 8 eri ryhmän kanssa Eurajoella, Harjavallassa, Huittisissa, Merikarvialla, Nakkilassa ja Porissa. Ahlaisissa toimi lasten ja nuorten Ahlaste tuupi sekä Nakkilassa Ruskilan perinnepiiri.

Loput toimintavuodesta rahoitetaan erilaisilla lyhytkursseilla, apurahoilla ja tilaustöillä. Viime vuosien tapaan MEKA TV kouluttaa valtakunnallisesti erityisryhmien Me Itse ry:n ja Radio Valon tilauskurssien myötä. Viime vuosina tilaustöitä ovat tilanneet Kehitysvammaisten Tukiliitto ja Kehitysvammaliiton Verneri. Myös muita satunnaisia tilaustöitä toteutetaan.

Valtakunnallista kouluttamista järjestetään Me Itsen kanssa 6-10 lyhytkurssin verran sekä Radio Valon kanssa 2-4 kurssia.

Isoimpana hankkeena on elvyttää maaseudun kehittämishankkeiden avulla uudella tavalla kyläelokuvatoimintaa koko Satakunnan alueella yhteistyössä SEKKin ja maaseudun kehittämisyhdistysten kanssa. Hanke toteutuessaan työllistää puolet koko vuoden MEKA TV toiminnasta.

Pienempinä hankkeina toteutetaan Nakkilan kotiseutumuseon hyödyntämistä oppimispaikkana ja tiedonlähteen yhteistyössä Nakkilan koulujen kanssa sekä tehdään yhteisöelokuvia Nakkilan, Kaasmarkun, Levanpellon, Uudenkoiviston sekä Ahlaisten muistitietopiirien kanssa, mikäli rahoitus järjestyy.

Tärkeimmät yksittäiset tapahtumat 2017


10.2. KeViKe ja MEKA TV täyttää 25 vuotta
18.-19.3. Me Itse ry:n vuosikokouksen suoratoisto
15.5.-8.6. Myötätuulen viesti Satakunnassa
12.-15.6. Myötätuulen viesti Etelä-Pohjanmaalla
19.8. Blue Sea Film Festivaaleille YHDESSÄ elokuvaesitykset
21.-26.8. Myötätuulen viesti Etelä-Suomessa
28.8.-5.12. SEKKin kanssa 100 satakuntalaista elokuvaa -julkaiseminen
8.9. Valtakunnallisen YK:n Lukutaitopäivän järjestäminen Porissa
1.12. Valtakunnallinen YHDESSÄ -elokuvaseminaarin järjestämien
1.-7.12 Vammaisten teemaviikon tapahtumien järjestäminen Eurajoelle, Harjavaltaan, Huittisiin, Merikarvialle ja Poriin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti