torstai 6. lokakuuta 2016

Normilokakuu 2016

Eipä mitään uutta länsirintamalla, normilokakuu on tulossa. Kovasti samankaltaista arkipuurtamista viime vuosien tapaan. 

Syyskuu menee syksyn käynnistämiseen, lokakuussa puurretaan ja marraskuussa valmistaudutaan jo syyskauden huipentumiin.Näin näyttää menevän nyt lokakuun allakan lehtiä selaillessa.

Lokakuun 1. päivänä aloitti Huittisten elokuvapiiri syksyn toimintansa, joten nyt lokakuussa toimivat kaikki syksyllä käynnistyneet MEKA TV 9 ryhmää. Huittisten ryhmä kokoontuu lokakuussa kaksi kertaa.

Ruskilan pysäkki eli Nakkilan perinnepiiri kokoontuu kerran Nakkilassa suunnittelemaan ensi vuotta ja tukea tekemisilleen odotellessa. Suunnitelmat ovat isot, mutta nappulaa ei vielä laisinkaan. 

Porin SosMedia ryhmä valmistelee kiivaasti Yhdenvertaisena -elokuvaseminaaria kolmena tiistaina muut tohinan ohessa. Työn alla seminaarin lisäksi on yksi animaatio ja yksi muu elokuva.

Nakkilan Arantilankodon elokuvapiiri kokoontuu 3 kertaa, tekeillä on kuvausvaiheessa oleva Muutoksen tuulia -elokuva.

Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri kokoontuu torstai aamupäivisin Otsolassa. Torstai iltaisin kokoontuu Ahlaste tuupin nuoret Ahlaisissa.

Eurajoella, Harjavallassa ja Huittisissa kokoonnutaan 4 kertaa syksyn aikana. Merikarvian elokuvapiiri kokoontuu joka toinen maanantai. 

Normipuuhien lisäksi kuukauden sisällä on tiedossa työmatkoja, tapaamisia ja lyhytkursseja on Joensuussa, Riihimäellä, Paraisissa ja Helsingissä.

Syksyn ryhmien aktiivinen toiminta paisuttaa myös keskeneräisten lyhytelokuvien ja radio-ohjelmien määrää, 45 työtä näyttää tuossa odottavan tekijäänsä ja tekijän työaikaa.

Muun työn ohessa pyörivä apuraharumba on pahimmillaan. Normilokakuussa minun pitää tehdä keskinmäärin 12-15 rahahakemusta. Ensi vuonna kun on tiedoksi paljon toimintaa, tänä vuonna pitää tehdä noin 12 hakemusta ryhmille ja ainakin 3 hakemusta omalle työlle. Ensi vuoden Myötätuulen viesti ja 100 sakakuntalaista elokuvaa -hanke on jo muuten lähes kiveen hakattua suunnitelmaa, joista puuttuu enää vain rahoitus. 

Eipä tässä mitään, sen sukkelampaa, kokonaisia vapaapäiviäkin on tulossa tässä kuussa peräti kolme kappaletta, kutistuneen syysloma verran. Enemmän siis kuin moniin vuosiin lokakuussa.


Normilokakuu siis, eipä mitään uutta Länsirintamalta tänäkään lokakuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti