maanantai 12. joulukuuta 2016

1. MEKA TV vuosineljännes 2016

On tullut taas aika pohtia, mihin se vuosi 2016 oikein katosi. 

Aloitetaanpas muistelot 1 vuosineljänneksestä 2016.


1. vuosineljännes tammi-maaliskuu 2016
Vuosi alkoi surkeissa merkeissä. MEKA TV 16 syntymäpäivänä oli vuodenvaihteessa kuukauden tueton ja rahaton kuukausi, SEKKissä oltiin joulukuussa kuukauden pakkolomalla, eikä mikään oikein edistynyt toivotunlaisesti. Sipilän hallituksen tekemät uudet lakipykälät hankaloittivat ohjaajan ja koko MEKA TV toiminan elämää, sillä jotta freelacer ohjaaja olisi voinut hakea työttömyyskorvausta tuettomasta ja palkanmaksuttomasta ajasta, olisi pitänyt osoittaa, että koko MEKA TV toimintaa ei olisi edes olemassakaan, eikä töitä olisi tiedossa tulevaisuudessa laisinkaan.

Tilanne oli siis hankala, mutta päätettiin sitten vain puskea eteenpäin surkeista tulevaisuuden näkymistä huolimatta. 

Tammikuun puolessa välissä alkoi sitten taas kansalaisopistot ja muut ryhmät toimia. Eurajoella, Harjavallassa, Huittisissa, Merikarvialla, Nakkilassa ja Porin Monituotteessa sekä Ojantiellä alkoi pyöriä kansalaisopistopiirit. Ahlaste tuupi ja Ruskilan pysäkki jatkoivat toimintaa. 

Tilaustöitä ei ollut tarpeeksi näköpiirissä ja muutenkin työtilanteessa oli tapahtunut 1/3 pudotus verrattuna edelliseen vuoteen. Töitä siis oli, mutta sirpalemaisia ja tuntitöitä. Kuvaavaa oli, että maaliskuun lopussa työstä aiheutuvia kuluja oli 300,- enemmän kuin työstä tulleita tuloja, joten 100,- per kuukausi oli ohjaaja joutunut maksamaan siitä ilosta, että oli saanut tehdä pakkoyrittäjänä töitä eikä saanut rennosti tienata rahaa työttömänä. 

Tammikuussa tehtiin silti isoja suunnitelmia, vaikka koko tuleva toiminta oli tyhjän päällä. Oli nähtävissä, että 2016 ei raha liiku eikä käy pyydykseen, joten tämä välivuosi päätettiin satsata jo alkuvuodesta vuoteen 2017.

11.1. käytiin Tampereella Me Itse toimistossa vetämässä tulevia linjoja. Muuten mentiin kansalaisopistojen ja ryhmien ehdoilla.

Helmikuun lopussa vedettiin Radio Valo kurssi Valkeakoskella sekä kuvattiin Kehitysvammaisten Tukiliiton teatteriprojektia. Vaikka tilaustyöt olivat kovasti vähissä, mutta jotain sentään löytyi.

7.3. SEKK ja MEKA TV kävivät esittelemässä Satakuntaliiton tilaisuudessa Satakunnan kansanedustajille tilannetta ja toimintaa.

18.-19.3.käytiin isolla porukalla Me Itse vuosikokouksessa, mukana oli lähes kaikki Me Itse aktivistit Satakunnasta. Me Itse johtoryhmään tuli valittua Jaana Nordlund, joten näin saadaan Satakunnan meikäläistenkin ääni paremmin kuuluviin valtakunnallisestikin.

31.3. tuli sitten taas lunta kunnolla tupaan. Alkuvuoden apurahakierroksesta viimeinen oljenkorsi katkesi ja toiminta oli taas katkolla huhtikuun lopulla, jos ei mitään erinomaista keksittäisi.

Muuten sitä vanhaa samaa

Työtunteja oli vähän, hädin tuskin puolipäivätöitä yhteensä, vaikka työlähtöjä oli yhteensä 79. Työhuoneella tuli nyhjättyä Windows päivitysten kanssa, varsinkin Windows 10 pakkosyötön estäminen ja Adoben päivitykset veivät tuhottomasti aikaa. Apurahahakemuksia tuli tehtyä vino pino ja kaiken maailman konnankujeita piti tulevien töiden toivossa suunnitella.

Valmiita lyhytelokuvia syntyi alkuvuodesta poikkeuksellisen vähän. Uusia omia töitä ei uskallettu ottaa, kun vanhojakin oli paljon kesken eikä rahoituksista ja toiminnan jatkuvuudesta ollut vielä mitään selkeitä takeita.

Jotain juttulinkkejä lisää alkuvuodesta 2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti