maanantai 3. syyskuuta 2012

Syksyn sävelet

Nyt alkaa MEKA TV toiminnan syksyn sävelet olla jotenkuten selvillä joulukuun puoleen väliin saakka.

Syyskuu alkoi vauhdikkaasti 4H ja Yrme -hankkeen elokuvaleirillä Yläneen Luontokapinetissa. Leiristä aika hyvä juttu täällä, joten ei tässä vaiheessa enempää.Leiriltä sitten Pirkkalaan Me Itse taustatukihenkilöiden koulutuspäiville, jossa pidin parin tunnin keskustelu/koulutus osuuden MEKA TV toiminnasta, sosiaalisesta mediasta ja elokuvatoiminna merkityksistä ja mahdollisuuksista kehitysvammaisten ja Me Itse alajaosten osallistujien kanssa. Viikonlopun anti oli antoisa, mutta vaatii oman kypsyttelyn, tulevaisuuden synkeät näkyvät saivat vähän valoa risukasaan molemmista tapahtumista.

Vuonna 2010 syksyllä säännöllistä MEKA TV toimintaa oli 32 tuntia, viime vuonna 26 tuntia, tänä vuonna enää 11 tuntia viikkoa kohti. Säännöllisen toiminnan tuki on siis kokolailla romahtanut viime vuosina, vaikka tulokset näkyvät nyt vuosi vuodelta enemmän.

Taidetoimikunnan Rummunlyönti työskentelyavustusta olen nyt venyttänyt loppuvuoteen. Alunperinhän minun piti saada homma elo-syyskuussa valmiiksi, mutta olen tarkoituksella jättänyt 15 työpäivää myöhempään syksyyn. Rummunlyontien finaali tulee joulukuun valtakunnallisella kehitysvammaisten teemaviikolla esiin ympäri Suomea toivottavasti, tavalla tai toisella.

Yhteistyö Me Itse kanssa etenee ensin Käsikynkkä DVD:n editoinnin muodossa. Viime keväänä Pyhärannassa kuvattu taltiointi ja viime vuoden Porin elokuvaseminaarissa Käsikynkkä osuus tulee melkoisen mukavaan jakeluun ympäsi maata. Ensi-ilta on Oulussa Me Itse alajaospäivillä 13.-14. lokakuuta. Sitten tehdään yhteistyötä Porin Seminaarissa 4.12.2012.

Me Itse koulutuspäivänä tuli selkeästi esille tarve sellaiseen mediatoimintaan muuallakin, mitä Satakunnassakin tehdään. Kehitysvammaisten elokuvatoiminnan kovin osaaminen on juuri täällä Satakunnassa ja nyt onkin sitten mietintämyssyssä se, miten saadaan tälle satakuntalaiselle osaamiselle pyörät alle, että muutkin alajaokset saisivat tehdä esim. esittelyvideoita tai tietoiskuja kehitysvammaisten maailmasta.

Vauhdikkaan viikonlopun jälkeen pitikin sitten pitää vähän vapaampaa laitehuollon ja reissun tavaroiden purkamisen ohessa. 

Vapaapäivän iltapuhteeksi SEKK hallituksen kokouksessa luotiin ja pohdittiin strategioita vuoteen 2020, ei sen pidemmäksi nyt tällä kertaa.


Syksyn kurssit

Syksyn säännölliset ryhmät ja työt täyttävät allakasta keskinmäärin 11 tuntia viikossa. Sekään ei vielä ole varmaa, että kaikki kurssit lähtevät liikkeelle ja saattaa olla, että muutama viikkotunti tulee vielä lisää. Ahlaste tuupille hankittiin uusi tuotantolaittesto, jonka tehokkaaseen käyttöön ottoon tarvitaan muutama lupsakka käyttökoulutustunti.

Tällä viikolla allakassa on merkattu 5 palkattua työtuntia ja kaksi palkatonta palaveria. Loput sitten pitää täyttää erinäisillä sirpaletöillä ja editoinneilla, joita kyllä taitaa riittää koko syyskuun ajaksi.

Tällä viikolla alkaa Validian elokuvaryhmä toimintansa. Torstaina pitäisi aloittaa Luvialla seniorien elokuvakurssi, mutta olen kyllä vähän epäileväinen nyt, alkaako kurssi. Suuri sääli jos ei ala, kahtena viimeisenä vuotena nämä seniorikurssit ovat onnistuneet erinomaisesti.

Ensi viikolla alkaa Huittisissa kaksi elokuvapiiriä toivottavasti ja siitä kaksi viikkoa eteenpäin, niin Merikarvian ja Porin sosiaalisen median kurssit alkavat varmasti.


Sälätöitä

Sitten on taidetoimikunnan avustuksen lisäksi vielä muutama sälätyö ja editointi, jotka ovat venyneet elokuun lopusta syksyn puolelle. FENIX projektin viimeinen dokumenttielokuva on ediointipöydällä ja Ahlaisten Grande Finale odottaa 16.9.

Me Itse Käsikynkkä DVD työllistää kutakuinkin viikoksi.


Ensi-illat ja muut tilaisuudetSeuraavat varsinaiset ensi-illat ovat Tampereella, Alastarossa ja Oulussa. Rummunlyönnit näkyvät ja kuuluvat kovin kehnosti Satakunnassa nyt, mutta onneksi sentään jossain kuuluvat.

Vuosi 2013 on edelleen musta aukko, joka imee voimia heikentyvien toimintamahdollisuuksien ja työttömyysuhan vuoksi. Joulukuun puolessa välissä tulee tasan kymmenen vuotta, kun MEKA TV toiminta on edennyt koko ajan eteenpäin. Tämä kymmenvuotinen kehitys näillä näkymin palkitaan työttömyyskorvauksella joulukuun puolen välin jälkeen. Ellei sitten taas jotain ilmaannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti