keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Validia Pori elokuvaryhmä huikea toimintavuosi

Tänään tutustuimme yhdessä Validia Pori elokuvaryhmässä blogien tekemiseen ja julkaisimme tämän vuosikertomuksen ja koosteen viime opistokauden tuotoksista.

Jos joku jostain ihmeen syystä ei tiedä, mikä on Validia Porin elokuvaryhmä, niin olemme joukko elokuvantekijöitä, joiden kotipesä on Validia-palveluiden liikuntavammaisten päivätoiminnassa.Tuotamme ideoita ja käsikirjoituksia Otsolan kansalaisopiston "Sanoista eläväksi kuvaksi" elokuvakurssilla. Elokuvatoimintaa meillä on ollut jo vuodesta 2008 lähtien ja olemme tehneet yhdessä yhteensä 14 lyhytelokuvaa.
Apua ja elokuvakalusto sekä ohjaus apua saadaan MEKA TV:ltä sekä Satakunnan Elävän Kuvan Keskukselta. Meillä on oma editointilaitteisto ja saimme hankittua juuri oman videokamerankin.

Syyskauden 2014 aluksi pohdimme, miten vauhdikas toimintavuosi meillä olikaan kansalaisopiston elokuvapiirissä 2013-2014. Muut tulevat sitten perässä jos pystyvät.

Saimme aikaiseksi 5 uutta yhteisöelokuvaa, kehitimme runomaatioita, rakensimme näyttelyn toiminnastamme ja kaikkea muuta sen sellaista.

2013-2014 toimintaa

  • Yhteistyö Satakunnan Museon kanssa
  • Näyttely PILKAHDUKSIA Otsolan kansalaisopistossa
  • Palvelutalon 35 vuotispäivät
  • Kehitettiin runomaatioita
  • Ensi-ilta Viikkarin kyläjuhlilla

Viime kauden elokuvatuotantomme tässä


Kerro se museolle - 5 min - 2013


Toimintavuosi alkoi yhteistyössä Satakunnan Museon kanssa. Syyskauden alussa Museolta käytiin esittelemässä Kerro se museolle -hanketta, joka keräsi kauppamuistoja menneiltä vuosilta. Samalta istumalta tehtiin heti lyhytelokuva omista kauppamuistoista, eihän tällaisia tarinoita kannata hukata.


Pilkahduksia - 7 min - 1.11.2013


Pilkahduksia -näyttely Otsolan kansalaisopistoon tehtiin aika kiireellä muun tohinan ohessa, mutta se oli hieno pysähdys osallistujille, jonka ohessa tutkittiin, millaisia pilkahduksia liikuntavammaisten arjesta löytyy ja siihen, miten kulttuuritoiminnan ja taiteen avulla voidaan kertoa ja osallistua enemmän.

Samaan teemaan liittyen teimme sitten elokuvan palvelutalon 35 vuotis juhlille.


Kylässä - 2 min - 24.2.2014


Ryhmä toteuttaa ideoita enemmän kuin yksi reppana ohjaaja pystyy viimeistelemään, joten keksimme yhdessä keinon hyödyntää vanhoja kuvamateriaaleja hauskalla tavalla. Teimme yhdessä runoja videokuvien perusteella, teimme musiikiin ja kehitimme Runomaatio menetelmän yhdessä.

Kesällä 2013 kävi Monituotteesta joukko Me Itse vieraita, mutta vasta talven pimeydessä saimme tästä vierailusta hienon pienen runomaation valmiiksi.


Huviretki Reposaaressa - 2 min - 10.3.2014


Pitkään keskeneräisenä roikkunut kuvamateriaali huviretkestä Reposaaresta vuodelta 2010 sai myös runomaatio menetelmällä lyhytelokuvan muodon.

 


Tanssimuistoja - 8 min - 17.5.2014


Vuoden päätyö oli kerätä tanssimuistoja ja näistä koko vuoden aikana kerätyistä tarinoista ja valokuvista sittten koottiin Tanssimuistoja elokuva, jonka ensi-iltaa juhlistettiin Viikkarin kyläjuhlilla 17.5.2014.Eihän tällaisessa yhteisöelokuva toiminnassa täällä Länsirintamalla mitään niin uutta ole, mutta ainutlaatuista kyllä, vastaavaa toimintaa emme tiedä muualla olevan, joten kyllä me vähän ylpeitäkin toiminnasta olemme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti