keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Muuan keskiviikko

Parin tiukkaa kohtuullisen onnistunutta työpäivää takana ja ajattelin palkita itseäni nukkumassa tänään keskiviikkona peräti 7:00 saakka. 5:53 oli kello, kun totesin vetkuttelemisen sängyssä olevan turhaa, joten tulin sitten vetkuttelemaan työpöydän ääreen.

Vaikka olen viime päivinä saanut koko joukon keskeneräisinä ahdistavia työtehtäviä pois päiväjärjestyksestä, nyt ahdistaa keskeneräiset editointityöt ja niiden hallita, tai oikeastaa hallitsemattomuus. Muutama viikko sitten sain keskeneräisten editointien lista pienenemään ensimmäistä kertaa yli vuoteen alle 20 työn, mutta nyt viime viikkoin on ollut vain kurssitus- ja kuvauspäiviä, eikä mitään editointivuori ole madaltunut yhtään vaan on ryöpsähtänyt lukuun 31 keskeneräistä.

Tällä viikolla on edessä vielä 4 palkallista dead-linea ja muutama palkaton, joten ne tyynyn alla ei oikein vain tullut nukuttua aamulla.

Tänään on siis tarkoitus pitää tiukka editointipäivä ja saada edes jotain tuosta typerästä ja mahdottomasta editointilistasta pois. Periaatteessa minun pitäisi pystyä editoimaan koko päivän paria keskeytystä lukuunottamatta. Välillä pitää mennä Validia Porin elokuvaryhmän kanssa edistämään - mitäpä muutakaan - paria keskeneräistä editointijuttua. Muutaman posti pitää saada eteenpäin ja päikkärikin on päiväohjelmassa, jos muut työhömpötykset saisi siirrettyä eteenpäin tältä päivältä.

Nyt on ensimmäinen työtunti mennyt kissan ruokkimiseen ja potkaisemiseksi pihalle, varmuuskopiointiin, kahvinkeittoon, lehdenlukuun, päivän sähköpostien tutkimiseen, tiskikoneen täyttöön yms. joten verukkeet on käytetty loppuun ja päivän todellinen vääntö alkakoon.

Katsotaanpas miten äijän käy.

Kommentti 9:39


Nyt Validian elokuvaryhmän kanssa editoimaan, mutta näin siinä aamulla kävi. Varsinaiseen editointityöhön meni 12 minuuttia, jonka aloittamista olin pari viikkoa jahkaillut siksi, että korjauksen jälkitöihin tiesin menevän vähäsen enemmän aikaa;

7:22 Korjaus 7:34 Esitysfromaattiin tallennus 7:37 Tauko 7:42 Testaus ja tarkistus 7:47 Lataaminen 7:49 Applen QuickTime ongelmaratkaisua ja uudelleen julkaisu 7:57 Odottelua ja muita tehtäviä 8:15 Testaus ja tarkistus 8:24 Uudelleenjulkaisu ja korjaukset 8:33 Selvä? Arkistointi ja varmuuskopiointi 8:45 Ok.

Nyt Validiaan editoimaan.

Kommentti 12:15


Tämä on taas sellaista työmatematiikkaa, mistä en alkuunkaan tykkää. Aamulla oli 31 keskeneräistä editointityötä edessä, yksi tuli valmiiksi ja nyt keskeneräisiä tähän aikaan päivästä on 32.

Validian editointi sujui hyvin. Kerro se museolle -episodista tulee hieno, pientä viimeistelyä vaille enää. Mutta olisiko nyt aamupalan aika jo? Niin kiire ei saa olla, etteikö päivässä ehdi aamupalaa syömään.


Kommentti 14:23


Sillä aikaa kun pidin aamupala- ja päivällistunnin sekä humputin omia asioita, editointilista on kasvanut taas yhdellä työllä, joten 33 näyttää olevan nyt luku. Nyt kyllä väsyttää, mutta onneksi ei ole niin kiire, etteikö ehtisi mennä pienille päivänokosille. Näyttää vähän siltä tänäänkin, etteivät työt tuosta mihinkään karkaa sillä aikaa.

Tilanne 17:12


Nokoset auttoivat ja 16:00 aloitin päivän toisen puoliskon. Sain viimeisteltyä Validia Pori elokuvaryhmän Kerro se museolle -episodin. Nyt tuossa taustalla ladataan videota Satakunnan Museon sivulle ja jännitetään, miten se onnistuu. Videon parhaasta esitysformaatista ei ole hajuakaan, mutta kokeilen nyt ensin MP4 formaatilla. Nyt alkaa kirkastua ensimmäistä kertaa tänään tuo työtilanne edoitoinnin suhteen, enää 32 keskeneräistä työtä jäljellä.


20:55


Ei onnistunut videon lataaminen Satakunnan Mueson sivuille. 4 minuutin videon lataamista oli kestänyt 3 ja puoli tuntia, eikä mitään näyttänyt tapahtuvan, joten se siitä. Ladataan se sitten YouTube sivulle ja laitetaan linkki Satakunnan Museon sivulle. Tosin tähänkin lataamiseen menee tunti.

Tuossa välissä heitin Me Itse YouTube kanavalle Porin seudun kansalaisopiston Sosiaalisen median kurssin mainoksen. Eipä tuonkaan viimeistelyyn mennyt juuri aikaa, mutta latauksineen ja markkinointeineen puolitoista tuntia tuohonkin hurahti samaan aikaan kun Kerro se museolle videon lataus jumitti toisen koneen.

31. editointityötä enää jäljellä, saman verran kuin aamulla. Eipähän sitten ainakaan lisääntynyt.

Tässä vielä näytille tämän päivän ensi-esitys, Validia Pori elokuvaryhmän kanssa päivällä raakaleikattu ja illalla viimeistelty kauppamuistojuttu.Päivän saldo on siis kolme editointityötä pois päiväjärjestyksestä ja kolme uutta tullut tilalle. Plusmiinusnollapäivä siis? Varsinaista tehokasta editointiaikaa on ollut aika vähän, mutta videoiden julkaisuihin, lataamiseen ja ongelmaratkomiseen on mennyt aikaa sitäkin enemmän.


Raportointi tästä päivästä saa luvan päättyä nyt, kun alan iltapuhteeksi nyt 21.52 editoimaan koulutusvideota yksinyrittäjän hyvinvoinnista, jonka dead-line on huomenna iltapäivällä. Ei siis tänäänkään mitään niin erinomaista uutta Länsirintamalta, sitä tavallista vaan.Ps. 22:35


Museojutun linkitys Satakunnan Museon sivullekin sitten ratkesi vahingossa muutamassa minuutissa.
Sopii siis käydä sielläkin tutkimassa sivuja
http://www.kerromuseolle.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti