lauantai 9. maaliskuuta 2013

Siivouspäivä hurraa!

Laiskat töitään luettelee... tänään aion päivän mittaan kirjata blogiin, millaisia tehtäviä kuuluu median moniottelijan vapaapäivään.

Takana on 11 peräkkäistä kulkupäivää ja edessä 8, joten on syytä pitää ainoa allakasta vapaa päivä kolmeen viikkoon siivous-, inventaario- ja mikrotukipäivänä.


Vaikka minulla on työtunteja nykyään vain vähän, kulkua on melkein joka päivä. 11 viime päivän aikana palkallisia työtunteja on  ollut 43, keskinmäärin siis 4 tuntia päivässä. Toimintaa on ollut 9 eri ryhmässä noin 90 osallistujan kanssa.


Palkattomia työtunteja en tällä erää uskalla edes laskea, masentuisin varmaan lopullisesti mokomasta. 


Viime viikkoihin mahtuu normaalin elokuvatoiminnan lisäksi myös 3 musiikkistudiopäivää, joten tavaran siirtelyä ja roudaamista on ollut tavallista enemmän. Olen myös ollut tavallista ahkerampi epätoivoisen arkistosiivoukseni kanssa, joten kun paljon rappaa niin paljon myös roiskuu.


Viimeisestä mikrotuki- ja päivityspäivästäkin on kulunut jo puolitoista kuukautta, joten tämänkin aika on nyt, kun on onni omistaa yhden kokonaisen kulusta vapaan päivän.


Normaaliin kiertävän freelacer ohjaajan tehtäviin kuuluu kokolailla erilaisia palkattomia tehtäviä. Tällä hetkellä saan palkkaa vain ryhmien vetämisestä, koska mihinkään projektiin en ole onnistunut rahoitusta saamaan, joten tällaista puuhastelua kuuluu lauantai päiväni pakkotyölistaukseen.PÄIVÄN KULKU

Heräsin ennen kahdeksaa, vaikka olisi saanut nukkua niin pitkään kuin huvittaa. Tekemättömät työt vain ahdistivat, enkä saanut enää unta. 

Ensimmäinen tunti meni epämääriseen jahkailuun. Rakkaani teki töihinlähtöä, enkä saanut mitään konkreettista aloitettua. 


Sitten avasi television ja aloin katsella puolella silmällä pois täynnä olevasta tallentavasta digiboxista ohjelmia pois, jotta saisin sinne mahtumaan illalla tulevia Woody Allenin dokkarin ja elokuvan mahtumaan sinne. Monkin ratkoessa UFO-ongelmia minä puolella silmällä koitin ratkoa ja järjestellä omia UFO-ongelmiani, laukkujen purkua ja uudelleen järjestelyä tulevia koitoksia ajatellen, akkujen latauksia jne.


Sitten aloitin mikrotukipäivän työkoneellani. Yhden koneen rutiinitarkistukseen ja päivittämiseen menee noin tunti per kone toisella silmällä televisiota katsellessa. Tätä kirjoittaessa ratkon nyt Hercule Poirotin kanssa Sinisen junan murhamysteeriota. Puolen päivän maissa ykköskoneeni on päivitetty, muut koneet levitetty kuukausisiivousta varten, sälää siirrelty paikasta toiseen ja Hercule Poirotin murhamysteerio ratkottu. Seuraavaksi alan ratkoa digiboksista tohtori Housen kanssa puolella silmällä lääketieteellisiä ongelmia koneiden raksuttaessa tuossa vieressä korjaten tietoteknisiä ongelmia.


Tietokoneiden huoltoa ja tohtorointia.
MEKA TV Mediavaunun normaalikoneistus kuukausihuollossa.


TIETOKONEEN RUTIINISIIVOUS

Tietokoneen ylläpitoon kuuluu muutamia rutiinitehtäviä, joiden avulla työkalut pysyvät timmissä kunnossa. 

Päivärutiineihin kuuluu varmuuskopionti.


Viikkosiivoukseen kuuluu välimuistin tyhjennykset, tietoturvapäivitykset ja rekisterin siivous CCleanerilla. Näillä pikkutoiminpiteillä koneet yleensä normaalikäytössä toimivat mukavasti.


Kuukausisiivoukseen kuuluu näiden lisäksi rekisterin syväpohdistus Powersuite ohjelmalla ja tärkeimpien ohjelmia päivitysten tarkistus, kovalevyjen arkistokirjaus- ja päivitys, kertakaikkinen virustarkistus sekä levytarkistus.


Varsinkin koneilla, joilla editoidaan, näiden rutiinien tekeminen on välttämätöntä, jotta homma sujuu näppärästi. • Tietoturvapäivitykset
 • Levytarkistukset
 • Varmuuskopioinnit
 • Tärkeimpien käyttöohjelmien päivitystarkistukset
 • Rekisterisiivous
 • Välimuistin tyhjennykset
 • Tehtävien dokumentointi

Nyt on ykkösmasiina hoidettu, mutta työpöytä ei.


AKKUJEN LATAUSTA

Normaaliin päivään kuuluu kokolaillla akkujen latauksia. Tämän päivä listaus on tässä.


 1. Puhelin
 2. Notepad tietokone
 3. Ykkösvideokamera huomista Malike kuvausta varten
 4. Kakkoskameran lataus
 5. Valokuvakameroiden lataukset 2 kpl
 6. Erikoiskameroiden lataukset 2 kpl
 7. Kuvauslampun lataus
 8. Oma pää päikkäreillä

VASEMMALLA KÄDELLÄ JA VÄHÄN OIKEALLAKIN


Tavaroita siirrellessä paikasta toiseen ja järjesteltäessa putkahtelee aina jotain keskeneräistä matkaan mukaan, pikkujuttuja, jotka on vain hoidettava jossain vaiheessa.


 • Kuvausjalustan kunnon tarkistus
 • Kuvauskameran linssin puhdistus ja kunnon tarkistus
 • Ykköskuvauslaukun siivous
 • Kakkoskameran huoltotarkistus ja lataus

ROSKAPANKKI

Päivän mittaan tietokoneiden kanssa räplätessä kertyy ratkaisemattomia ongelmia koko mokoma. Minulla on eläessäni ollut noin parikymmentä konetta, joista yksikään ei ole toiminut 100% oikein. Se ei ole koneiden vika vaan ominaisuus siis. Tietotekniikka ei ole minun mielestäni kovinkaan kehittynyttä, monimutkaista vain.

Näihin ratkaisemattomiin ongelmiin törmäsin tänään:

 • Ykköskoneessa ei yksikään USB 3 väylä ole toiminut viimeisimmän suuren Microsoftin tietoturvapäivityksen jälkeen. Ominaisuus on kiusallinen varmuuskopioinnin kanssa, mutta onneksi USB 2 väylät toimii, hitaammin vain
 • Windows 8 Pro ja Samsung koneeseen ei asennu editointiohjelma. Myös FTP tiedonsiirto ei toimi.
 • Kakkoseditti ei tunne mystisesti yhtä muistitikkua laisinkaan. Koneesta löytyi myös virus, vaaraton, mutta kuitenkin. USB 3 väylä ei toimi, lakkasi  toimimasta samasta syystä kuin ykköskoneenkin.
 • Kolmos editointikone ei löydä kotiverkkoa.
 • Nelos editin Firewire kaapelin kytkennässä on ongelmia
 • Vuoden lopussa hajonneen verkkolevyn voisi uusiokäyttää, levyt ovat ehjiä, mutta kotelo rikki. Mutta miten?
 • Kaksi isoa USB 3 levyä ei millään suotu toimimaan samanaikaisesti yhdessä, eikä käyttöasetuksia saa millään koneella muutettua


SUMMAHURLAANIUN

Sainkos jotain aikaan?

 • Menetin taas yhden vapaapäivän johonkin
 • Ykköseditti timmissä kunnossa
 • Digiboxiin mahtuu taas uutta tallennettavaa
 • Kuvauskalusto huomista Malike kuvausta varten kunnossa ja akut ladattuina
 • Ehdin päikkäreillekin ihan ajoissa, nyt on taas kaikki MEKA TV kannettavat kurssituskoneet päivitetty, tarkistettu ja kunnossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti