maanantai 13. elokuuta 2012

Kesäkuukausirapsa

Johonkin on mennyt taas kuukausi, eikä parista viimeisestä työviikosta ole jäänyt mitään näkyviä jälkiä. Ei ole oikein ollut kunnon lomaa, mutta ei kauheasti töitäkään, akkujakin pitää saada ladattua joskus ja kotonakaan eivät remppatyöt tekemällä lopu. Alunperin minun piti vääntää Rummunlyöntejä kesäkuumalla, mutta työelämä syksyllä näyttää nyt niin epämääräiseltä ja että olen nyt venyttänyt osaa työskentelykautta loppuvuoteen. Syksyksi on löytynyt vain 11 tuntia palkallista työtä per viikko, eikä sillä elä, joten venyttämällä ja hommia pitkittämällä sekä muutamalla pikkusirpalehommalla töitä riittää loppuvuodeksi.

Tällä hetkellä työpöydällä on kolmen työntantajan hommat; Rummunlyöntejä valmistellaan Blue Sea Film Festivaaleille esitettäväksi, Ahlaste tuupi ja FENIX projektit pitää päättää tässä elokuussa vielä, en sitten muuta suostu tässä kuussa ottamaan.

Entä miten se kesä sitten menikään? Kuinkas kävikään? 
Tuli sitä sitten kesän toinen lomareissu tehtyä. Neljän päivän aikana tuli katsastettua Ruovesi, Haapamäki, Jyväskylä, Heinävesi, Joensuu, Ilomantsi, Petkeljärvi, Ruhkaranta, Möhkö, Mutalahti, Hoilola, Tohmajärvi, Kitee, Punkaharju, Mikkeli, Pulkkilanharju ja Nokia. Ja mokoma reissu oikeastaan vain sen takia, että näki näki Antony & the Johnssonin livenä lavalla Joensuun kaupunginorkesterin kanssa?
Reissun jälkeen oli vielä pari vapaata ja sitten käytännössä menikin 21.-29.7. tiiviisti Ahlaste tuupin kanssa. Ensin Onnenkallion leirillä, sitten neljä päivää editoitaessa ja päälle vielä päätösleiri sekä meriretki Enskeriin.Sitten hurahti vielä yksi lomapäivä Russarön linnakesaarella. Tuosta sitten piti aloittaa tehokkaasti syksyn työt. Ensin tuli Ahlaisissa tapeltua huonosti toimivan mokkulan kanssa viikon verran, kotona lakkasi langallinen verkko toimimasta ja lopulta katosi MEKA TV sivustokin 6 päivää jonnekin nettiavaruuksiin. Teknisten ongelmien ratkomisessa menikin kesätakki aika tyhjäksi. Välissä on ollut pari oikeaakin työpäivää, Validia elokuvaryhmän kanssa käytiin kuvaamassa Yyterissä, miten sinne pääsee pyörätuolilla ja Pärnusta kävi vieraita suunnittelemassa hanketta SEKKin kanssa. Allakan mukaan olen saanut tuhnutettua jonnekin 8 työpäivää, teknisten ongelmien ratkomiseen ja herra ties mihin. Arkistoja on tuuleteltu ja etsitty hukassa olevia tietoja, päivitetty sivuja ja hankittu uusi järjestelmäkamera. Ahlaste tuupille on tullut tehtyä hankintoja, jotta voivat sitten kaluston puolesta tehdä itsenäisesti elokuvia, jos niin haluavat.

Yksi syy lievään aikaansaamattomuuteeni taitaa olla kyllä se, että työn ohessa on tullut tehtyä kattoremppaa aina kun on kelit antaneet myöten. Kun on ollut aurinkoista, niin koneet vaan laulamaan varmuuskopiointeja ym. isoja tiedostosiirtoja, sadekeleillä sitten täällä arkistojen kätköissä.

Nyt on kesän kattoremppaurakka kokolailla siinä ja pitäisi siis alkaa todenteolla kaksin käsin vääntämään kaikkea esille. Tällä viikolla Blue Sea Film Festivaalijärjestelyitä, jotta perjantaiksi 17.8. tulee täysi Rummunlyöntejä Satakunnasta kattaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti