keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kohti vuotta 2017

Vanhaa vuotta 2016 on vielä koko mokoma jäljellä, mutta katseet ovat jo joulukinkkuja sulatellessa suunnattu vuoteen 2017.

Vuosi on ollut raskas, taloudellinen epävarmuus toiminnan jatkumisesta on ollut jatkuvaa, syviä ja vähemmän syviä pettymyksiä on koettu, mutta on näitä hyviäkin asioita tapahtunut. Ensi vuonna on odotettavissa nippu hyviä asioita, mutta helposti eivät nekään ole saavutettavissa. 


Vuoden 2016 parhaat TOP 12 (aikajärjestyksessä)


 1. Kaikki erityisryhmien kansalaisopistopiirit ovat toimineen hyvin tiukkenevista olosuhteista huolimatta. Myös Ahlaste tuupi ja Ruskilan pysäkki ovat toimineet koko vuoden
 2. Me Itsen kanssa kanssa tehty yhteistyö on ollut hedelmällistä
 3. Kehitysvammaisten Tukiliiton tilaama Teatterista voimaa vuorovaikukseen -sarjan elokuvien kuvauksissa saatiin paljon uusia näkökulmia erityisryhmien kulttuurivaikuttamiseen.
 4. Kaikki 4 kpl Radio Valo kurssia onnistuivat hyvin
 5. Porin kulttuurilautakunnalta saatu työskentelytuki varmisti kokovuotisen toiminnan
 6. GreenCare Porin tilaamasta esittelyvideosta tuli hieno
 7. Kehitysvammaliiton Vernerin -animaatiotilaus poiki hienon projektin ja paljon kiitosta saaneen elokuvan Mikko ja työ
 8. Blue Sea Film Festivaaleille saatiin taas täysi ja tuhti elokuvapaketti, Karvianjoki -sarjakin sai arvoisensa ensi-illat festivaaleilla
 9. Valtakunnalliset Lukutaidon päivä ja Yhdenvertaisena -elokuvaseminaarit pystyttiin vetämään täysipainoisesti niukkasista taloudellisista tuista huolimatta. Myös kaikki valtakunnallisen kehitysvammaisten teemaviikon Satakunnan tapahtumat onnistuivat hyvin
 10. MEKA TV ohjaaja sai vuoden Pori palkinnon
 11. Ensi vuoden Suomi 100 hankkeet etenevät hyvin Myötätuulen viestin rahoitusongelmia lukuunottamatta
 12. Meikäläisten joulukalenteri


Vuosi 2017


Vuonna 2017 onkin sitten Suuri juhlavuosi ja kaikki paukut laitetaan tähän juhlavuoteen. Ei juhlimalla, vaan työtä tekemällä, jotta jalansijaa tekemiseen saataisiin sitten taas kun arki vuonna 2018 koittaa. 

Ensi vuosi on myös KeViKe/MEKA TV 25 juhlavuosi sekä myös Myötätuulen viestin 25 vuotis synttärit odottaa, mikäli saamme jostain viestin kulkuun taloudellista tukea.


Kaikki toiminnat kulkevat Suomi 100 juhlavuoden mukana tavalla tai toisella. Sateenkaarihankkeena toimii SEKKin 100 satakuntalaista elokuvaa hanke, jonka sisälle on rakennettu Myötätuulen viesti ja Kyläelämää Satakunnassa -hanke ja paljon muutakin.

Isoin ja kattavin työ on Kyläelämään Satakunnassa, joka kattaa puolet koko MEKA TV toiminnasta ja takaa puolipäiväisen toimeentulon ohjaajalle. 1/4 osaa tulee kansalaisopistopiirien toiminnoista sekä muutamasta tilauskurssista.

Työttömyystoimistoon ei tarvitse siis 2017 vuonna ottaa yhteyttä, mutta 1/4 osaa ensi vuoden rahoituksesta vielä puuttuu.

Oikeastaan ainoa suuri murhe on tällä hetkellä Myötätuulen viestin järjestäminen Satakuntaan, taloudellista tukea hankkeen vetämiseen ei ole vain mistään vielä tarpeeksi lähtöön löytynyt. Etelä-Pohjanmaan ja Etelä-Suomen Myötätuulen viestien viemiseen on keksitty jo hätäsuunnitelma, mutta Satakunnan oma viestiosuuden rahoitus on vielä lähes kokonaan tyhjän päällä.

Ensi vuodeksi on tiedossa jo nyt noin 250 kulkupäivää ympäri Suomea ja monen vuoden tauon jälkeen päästään taas kiertämään kaikki Satakunnan kunnat tavalla tai toisella.

On MEKA TV:llä vielä yksi hyvä uutinen kerrottavana, mutta hysh hiljaa tästä vielä, kerrotaan se tammikuussa vasta. 

Niin että hyvää ja riehakasta uutta vuotta vaan kaikille näillä näkymin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti