maanantai 24. helmikuuta 2014

Läskiksi meni mutta menköön

Niin siinä sitten on käynyt, ettei editoinnin härkäviikot ole tuottaneet oikein mitään valmista yli kahteen viikkoon. Läskiksi siis meni tämäkin rutistus.

Lyhäreitä editoitiin ja kuvattiin porukalla Huittisissa, Merikarvialla, Porissa neljässä eri ryhmässä, Ahlaisissa ja Eurassa. 10.2. tuli tieto siitä, että viimeisestäkin oljenkorsiapurahahakemuksesta tuli lunta tupaan ja se kyllä veti mielen niin matalaksi, ettei mitään ylimääräistä huvittanut tehdä. Toiminta uhkaa nyt loppua totaalisesti kesäkuun alussa ja paljon energiaa menee nyt kaiken maailman viritysten selvittämiseen, että toiminnalle jotain jatkoa löytyisi.

Tilanne oli 7.2. sellainen, että 8 videota oli tehty 28:sta. Ystäväpäivänä julkaistiin Ahlaste tuupissa pikauutiset, jonka editoinnin viimeistelyt tuli tehty, joten keskeneräisten editointien lista ei lyhentynyt, vaan keskeneräiset vain lisääntyivät 9/29.




Sitten päälle hyökkäsi talviloma, viikon tauko, ettei vakiryhmiä ollut toiminnassa, joten piti vähän itsekin ladata akkuja. Talvilomalla pidettiin sitten kahden päivän lasten ja nuorten elokuvapaja Eurassa sekä käytiin Merikarvian porukan kanssa kuvaamassa Etelä-Pohjanmaalla Me Itse toimintaa Teuvalla, Ilmajoella ja Kauhajoella.

Tänään taas piti tarttua kaksin käsin hommeleihin. Editointilista on taas paisunut tilanteeseen 9/33, eli 24 keskeneräistä työtä vaanii tuossa työhuoneessa ja vie mielenrauhaa. Aamupäivä meni toimistotöissä, mutta iltapäivällä sain työlistasta pois Validia Pori elokuvaryhmän runomaation KYLÄSSÄ.




Iltapuhteeksi sain vielä väännettyä Euran Jokurandom elokuvapajan pikku uutiset ja trailerin tulevasta PYSÄHDYS elokuvasta. Euran porukka oli todella mainio ja tätä juttua oli kyllä hauska editoida. Tuo traileri oli sellainen pieni lisätyö, jonka annoin sen jälkeen, kun varsinainen leffa oli kuvattu ja sattui olemaan tunti joutoaikaa, jolloin nuo mainiot nuoret hääräsivät itse koko jutun kasaan sillä aikaa, kun tein varsinaisesta leffa demoa.



Tilanne on siis 11/33. 26 päivässä olen siis saanut vain 11 lyhytelokuvaa tehtyä valmiiksi, eikä se määrä kyllä tässä ahdingossa riemastuta yhtään. Ehkä tilanne hieman kohenee, kun ensi viikolla kuvioihin tulee pari työntekijää lisää Jälkijunassa projektin myötä, vai helpottaako? Saanko noita vanhoja pois, kun uusia pukkaa koko aika lisää tilalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti