sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kevätkyntöjä kesän kynnyksellä

Jokunen kevätkyntö on tehty tässä, vaikka tätä blogia ei ollakaan ehditty eikä jaksettu täyttää kaikilla jonninjoutavilla jorinoilla huhtikuun alun jälkeen. Mutta eihän tässä mitään uutta ole, jokakeväistä vääntöä vaan. 

Huhtikuun alussahan MEKA TV oli mainiolla kuvausmatkalla Malikkeen mukana Vuokatissa ja Himoksella. Huhtikuun loppupuoli meni synkistellessä heikkoa työllisyystilannetta ja uhkaavaa työttömyyspeikkoa. Kansalaisopistotoiminta loppui jälleen eikä kesäksi ollut mitään järkevää tai taloudellisesti kannattavaa hommaa tiedossa.


Kesäksi väännettiin Me Itse alajaostoimintaa sekä Tampereella että Harjavallassa, jossa paikallinen alajaos oli jäämässä ilman taustatukea ja MEKA TV alkaa nyt Harjavallankin taustatueksi.
MEKA TV on nyt kaikkien Satakunnan Me Itse alajaosten taustatukena ja meneillään onkin aika mielenkiintoinen alueellinen yhteistyökokeilu.


Huhtikuussa tuli pidettyä pari vapaatakin, pääsiäinenkin juhlittiin asianmukaisesti ja Huittisissa vietettiin onnistunut Kävele ja vaikuta -päivä Huittisten alajaoksen kanssa.


Vappuaaton tienoilla tulikin sitten 4 kpl hyviä uutisia. Pari tilaustyötä sekä kaksi hanketta sai myönteisen rahoituspäätöksen. Ahlaisten nuorisoseuran ja Ahlaste tuupin Karvianjoen alajuoksi eläväksi kuvaksi sain Karhuseudulta rahoituksen sekä Ari Impola sai taiteilija-apurahan Porin kulttuurilautakunnalta Jälkijunassa projektin jälkitöihin. Työttömyysmörkö sai siis yhden miehen YT-neuvotteluissa lujat potkut persuksiin taas ainakin 2015 vuoden huhtikuun loppuun saakka, jolloin jatkunee sama epätoivoinen työnhaku kesäkauden yli, kun kansalaisopistotoiminta jää taas lomille.


Toukokuu menikin sitten taas lasten ja nuorten ympäristöprojektien parissa. Ympäristö eläväksi kuvaksi -projekti vietiin loppun. Pomarkussa kuvattiin kalastus- ja elokuvaleirillä ja Ahlaisissa käynnistettiin Karvianjokihanketta. Monikulttuurikeskuksen lasten - ja nuorten monitanssiryhmä sai ensi-illan ja saipa Validian elokuvaryhmäkin omansa valmiiksi.


Vauhtia on siis piisannut. Nyt toukokuun lopussa lasten ja nuorten toiminta hiipuu Ahlaste tuupin projektia lukuunottamatta ja Jälkijunassa saa nyt uutta höyryä ja pötköä pesään Satakunnan Meikäläisten kanssa. Meneillään on taas kokolailla suuria asioita kehitteillä pikkurahalla. Työllisyystilanne ei ole hyvä, sirpaleilla mennään ja sekavasti bensahuuruilla ja vesihöyllä mennään, mutta yhtäkaikki, eteenpäin mennään taas.


Näillä mennään nytYmpäristö eläväksi kuvaksi projekti päättyi
Julkaisu käyttäjältä MEKA TV.Kevätkyntöjen yhteydessä sitten vaihtui myös projekti ja työn painopiste lapsista ja nuorista kehitysvammaisten asioita ajamaan.

Satakunnassa viedään viestejä päättäjille Jälkijunassa sinne tänne
Julkaisu käyttäjältä MEKA TV.Kesäkuu mennään siis Ahlaste tuupin ja  Jälkijunan voimin. Näistä sitten lisää, kun huomenna lähdetään taas veruritallista liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti