torstai 26. lokakuuta 2017

MEKA TV toimintasuunnitelma 2018

Vuonna 2017 MEKA TV toimintaa oli SUOMI 100 juhlavuoden yhteydessä jokaisessa Satakunnan kunnassa SUOMI 100 satakuntalaista elokuvaa sekä Kyläelämää Satakunnassa hankkeiden sekä Myötätuulen viestin yhteydessä. 


Porin juhlaseminaarissa 1.12.2017 kuulet enemmän vuodesta 2017

Samoin Me Itse ry:n paikallisryhmien Satakunnan meikäläisten alueverkosto täyttää nyt kaikki Satakunnan kunnat ja tätä yhteistyö- ja toimintaverkostoa on tarkoitus ylläpitää ja vahvistaa.

MEKA TV toimii SEKKIn kanssa taustatukena seitsemässä eri Me Itse paikallisryhmässä ja alueellisessa toimintaverkossa. Kaikki alueen ryhmät tuottavat Me Itse koulutus- ja vaikuttamiskäyttöön lyhytelokuvia, opetusvideoita ja muuta sosiaalista mediaa. Tähän elokuvaverkostoon kuuluu nyt Satakunnassa noin 100 erityisryhmiin kuuluvaa osallistujaa kansalaisopistojen kurssien sekä muiden hankkeiden mukana.

Varsinaista perustoimintaa eikä -rahoitusta ei ole. Kevät- ja syyskaudella MEKA TV toimii neljässä eri Satakunnan kansalaisopistossa 8 eri ryhmän kanssa Eurajoella, Harjavallassa, Huittisissa, Merikarvialla, Nakkilassa ja Porissa. Keväällä on tarkoitus käynnistää mediakoulutusta myös Kankaanpäässä ja Raumalla.

Ahlaisissa toimi lasten ja nuorten Ahlaste tuupi sekä Nakkilassa Ruskilan perinnepiiri.

Loput toimintavuodesta rahoitetaan erilaisilla lyhytkursseilla, apurahoilla ja tilaustöillä. Viime vuosien tapaan MEKA TV kouluttaa valtakunnallisesti erityisryhmien Me Itse ry:n tilauskurssien myötä. Viime vuosina tilaustöitä ovat tilanneet Vates säätiö, THL, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto ja Radio Valo. Myös muita satunnaisia tilaustöitä toteutetaan.

Valtakunnallista kouluttamista järjestetään Me Itsen kanssa 6-10 lyhytkurssin verran.
Suurimpana haasteena on 2017 vuoden toiminnan jatkuminen myös tulevina vuosina. Vaikka toiminta on laajempaa kuin koskaan, rahoitus toiminnalle niukkenee koko ajan. Vanhojen tilaajien, rahoittajien ja yhteistyökumppanien tilalle ei löydy uusia. Vaikka toiminnan vaikuttavuutta arvostetaan, rahoittajia on entistä vaikeampi löytää, eikä mitään isoja hankkeita tai visioita SUOMI 100 juhlavuoden jälkeen ole nähtävillä, kun juhlapuheet on pidetty. 

Isona tavoitteena on elvyttää maaseudun kehittämishankkeiden avulla uudelleen kyläelokuvatoimintaa koko Satakunnan alueella yhteistyössä SEKKin ja maaseudun kehittämisyhdistysten kanssa. Varsinkin erityisryhmien mukaan ottaminen lisää kaikkien osapuolien osallisuutta. Hanke työllisti puolet koko vuoden 2017 MEKA TV toiminnasta, tulokset olivat hyviä ja tarvetta toiminnan jatkumiselle olisi.

Tärkeimmät yksittäiset tapahtumat 2018


17.8. Blue Sea Film Festivaaleille elokuvaesitykset

Marraskuun alussa valtakunnallisen Me Itse päivien järjestäminen Poriin

1.-7.12 Vammaisten teemaviikon tapahtumien järjestäminen Eurajoelle, Harjavaltaan, Huittisiin, Kankaanpäähän, Merikarvialle, Poriin ja Raumalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti